- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Belorusija: Teroristi pokušavaju da zauzmu mesto u novom svetskom poretku

© Sputnik / Mihail Voskresenskiй / Uđi u bazu fotografijaTenk sirijske vojske tokom ofanzive na položaje terorista DAEŠ-a u izbegličkom kampu Jarmuk na jugu Damaska
Tenk sirijske vojske tokom ofanzive na položaje terorista DAEŠ-a u izbegličkom kampu Jarmuk na jugu Damaska - Sputnik Srbija, 1920, 30.10.2023
Pratite nas
Međunarodne terorističke i ekstremističke organizacije pokušavaju da se izbore za mesto u svetskom poretku koji se formira, dok su geopolitički centri moći umešani u beskompromisnu ​​konfrontaciju jedni sa drugima, izjavio je ministar odbrane Belorusije Viktor Hrenjin.

„Sve veći nivo militarizacije i neograničeni rast vojne moći stvaraju iluziju kod regionalnih država da se svi problemi mogu rešavati silom“, ocenio je Hrenjin, obraćajući se na bezbednosnom forumu u Pekingu.

Kako kaže, logika je jednostavna: u uslovima transformacije svetskog poretka, kada su geopolitički centri moći uvučeni u beskompromisnu ​​međusobnu konfrontaciju, međunarodna zajednica neće obraćati pažnju na lokalni sukob, pa će, shodno, tome, izostati i reakcija međunarodnih organizacija za bezbednost.
„Na sličan način razmišljaju i igrači u vidu međunarodnih terorističkih i ekstremističkih organizacija – i one pokušavaju da se izbore za mesto u svetskom poretku u nastajanju i realizuju te težnje pomoću sopstvenih oružanih formacija“, ocenio je Hrenjin.
Po njegovim rečima, zbog toga smo svedoci aktiviranja žarišta zamrznutih sukoba širom sveta, a primer su Sirija, Ukrajina i druge konfliktne zone, uključujući i aktuelnu vojnu konfrontaciju na Bliskom istoku.
Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu - Sputnik Srbija, 1920, 30.10.2023
RUSIJA
Zapad može da izazove direktan vojni sukob nuklearnih sila, želi da nanese strateški poraz Rusiji
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala