- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija će istom merom odgovoriti na svaki pokušaj konfiskacije ruske imovine u Evropi

© Sputnik / Mihail Kutuzov / Uđi u bazu fotografijaDolari
Dolari - Sputnik Srbija, 1920, 29.10.2023
Pratite nas
U slučaju da Evropa ukrade ruska zamrznuta sredstva Rusija će odgovoriti istom merom, napisao je na Telegram kanalu predsednik Državne dume Vjačeslav Volodin.

„Jedan broj evropskih političara, na čelu sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen, u želji da ostanu na svojim funkcijama i polazeći od loše finansijske situacije u koju su doveli svoje države, ponovo je počeo da govori o krađi zamrznutih sredstava od naše zemlje kako bi se nastavila militarizacija Kijeva o njihovom trošku. Takva odluka će zahtevati simetričan odgovor Ruske Federacije“, primetio je on.

Prema rečima Volodina, u tom slučaju će biti zaplenjena mnogo veća imovina neprijateljskih zemalja „nego što su naša sredstva zamrznuta u Evropi“.
"Evropska unija je potrošila više od 85 milijardi evra na podršku kriminalnom režimu u Kijevu od 2022. To je koštalo obične Evropljane: visoke cene, ekonomija u recesiji, industrija u padu. Tokom proteklih nekoliko godina, situacija u Evropi se uveliko pogoršala. Indeks poslovne aktivnosti u proizvodnom sektoru i sektoru usluga evrozone pao je na najniži nivo, što se ranije moglo videti samo tokom pandemije korona virusa“, ​​dodao je predsednik Državne dume.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala