Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Fila: SPS sama izlazi na izbore

© Sputnik / Lola ĐorđevićToma Fila
Toma Fila - Sputnik Srbija, 1920, 29.10.2023
Pratite nas
Funkcioner Socijalističke partije Srbije (SPS) advokat Toma Fila izjavio je danas da će ta partija na predstojeće izbore izaći sama na listi.
„Izaći ćemo sami na izbornoj listi, ja sam uvek bio za to, ali koalicija će ostati ista kao ranije“, kazao je on za Tanjug.
Fila je rekao da je danas u 12 sati glavni odbor SPS-a na kojem će se doneti odluke koje će se ticati predstojećih izbora i dodao da će Srpska napredna stranka (SNS) imati svoju listu.
„Ako bismo se utopili u zajedničku listu možda bismo provocirali neke glasače iz SNS koji ne žele da glasaju za nas ili suprotno, provocirali bismo glasače SPS koji ne žele da glasaju za SNS“, kazao je Fila.
On je dodao i da je on sa juga, a tamo, kako kaže, kad se devojka udaje mora da se zna koji je miraz i šta ona nosi sa sobom.
„Naših oko 11 odsto glasova je miraz koji mi nosimo“, dodao je Fila.
Na konstataciju da se u medijima pojavljuju informacije da je SPS i opoziciji dobar partner, Fila je kazao da „ovi koji nas prizivaju su antievropski orijentisani i da je sve počelo kada Ivica Dačić nije hteo da se slika pred zastavom Kosova“.
On je naglasio i da on nije za to da Srbija odustane od članstva u EU, ali kako je dodao, treba da iskoristimo sredstva iz predpristupnih fondova bez obzira što je reč o manjim parama.
„Ja sam za put Srbije ka EU, i da čak 99 odsto onoga što traži evropska zajednica od nas je dobro za srpski narod i za sve nas. Ali, mislim da kad ispunimo sve što traže od nas onda mi sami treba da odlučimo da li ćemo da uđemo ili ne u EU i da to treba da bude naša volja“, kazao je Fila.
On je dodao i da SPS ostaje proevropska partija
Naveo je i da ipak misli da Srbija neće ući i EU i to ne zbog nas nego zbog njih, jer oni imaju problema sa samim sobom i šta im trebaju zemlje Balkana koje već imaju probleme.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala