- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Istoričar: Resursi će sada ići na palestinsko-izraelski sukob, Ukrajina će biti prepuštena sama sebi

© AP Photo / Valentina PetrovaBugarska zastava, Sofija
Bugarska zastava, Sofija - Sputnik Srbija, 1920, 28.10.2023
Pratite nas
Bugarski istoričar Aleksandar Sivilov rekao je da će se resursi sada usmeriti na palestinsko-izraelski sukob i da, imajući to u vidu, pobeda Ukrajine nije moguća, odnosno Ukrajina će biti prepuštena sama sebi.
„Već znamo da će republikanci, oličeni u predsedniku Predstavničkog doma Kongresa (Majku Džonsonu) tražiti da se podele paketi finansijske pomoći i da pri tome prvo ide pomoć Izraelu a zatim Ukrajini To može da znači da će sredstava za Ukrajinu biti znatno manje nego pre, kao i da može biti značajnog odugovlačenja dok ona ne budu izdvojena“, smatra istoričar.
Kako je dodao, iz tih razloga su se užurbali i u EU.
„Većina političara, Žozep Borelj, Ursula fon der Lajen, Šarl Mišel, nastavljaju da govore pre svega o Ukrajini, vraćaju se na tu temu, jer im je jasno da je to pre svega problem Evrope. Takođe im je jasno da će se situacija na frontu, ako se prekine američka pomoć, brzo pogoršati i da su veće šanse da Rusija zauzme značajan deo ukrajinskih teritorija i stvari dođu do toga da se mir zaključi sa pozicija sile a da Rusija bude veliki pobednik. Uzimajući u obzir rat na Bliskom istoku nemoguće je okončati rat u Ukrajini pobedom Ukrajinaca“, naveo je Sivilov.
Na kraju zbog sukoba u Ukrajini trpi cela Evropa, ističe on i dodaje da je Evropa izgubila mogućnost da bude neko ko osigurava ravnotežu, a na udaru je i njena privreda.
Prema rečima Sivilova, Ukrajina će ostati prepuštena sama sebi.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala