Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Ursula Fon der Lajen u utorak dolazi u Beograd

© Sputnik / Lola ĐorđevićUrsula fon der Lajen
Ursula fon der Lajen - Sputnik Srbija, 1920, 27.10.2023
Pratite nas
Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen boraviće u utorak u Beogradu, u okviru četvorodnevne posete Zapadnom Balkanu, gde dolazi kako bi predstavila detalje Plana rasta EU za region, saopštila je Evropska komisija.
Kako se navodi u saopštenju, tokom posete Beogradu, u koji će doputovati u utorak popodne, Fon der Lajen će se sastati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić.
Ona će četvorodnevnu posetu Zapadnom Balkanu započeti u nedelju, a pored Beograda, posetiće Severnu Makedoniju, BiH, Crnu Goru i Prištinu.
"Ovo će biti prilika da se razgovara o bilateralnoj saradnji, a posebno da se regionalnim liderima detaljnije predstavi Plan rasta EU za Zapadni Balkan", navodi Evropska komisija.
Predsednica EK sastaće se u nedelju u Skoplju sa predsednikom Severne Makedonije Stevom Pendarovskim, a u ponedeljak ujutru sa premijerom Dimitrom Kovačevskim.
Ona će potom otputovati u Prištinu, gde će se sastati sa predsednicom i premijerom privremenih prištinskih institucija, Vjosom Osmani i Aljbinom Kurtijem.
Fon der Lajen će u utorak ujutru boraviti u Podgorici, gde će razgovarati sa predsednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem i premijerom u tehničkom mandatu Dritanom Abazovićem, a u utorak popodne otputovaće u Beograd.
U sredu će u Sarajevu razgovarati sa članovima Predsedništva BiH i predsednicom Saveta ministara Borjanom Krišto.
Fon der Lajen će imati konferencije za novinare tokom svih poseta, najavljeno je iz Evropske komisije, prenosi Tanjug.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala