- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

U Beogradu uhapšen švedski državljanin, član organizovane kriminalne grupe

CC0 / Unsplash/ Scott Rodgerson / Policija uviđaj
Policija uviđaj - Sputnik Srbija, 1920, 27.10.2023
Pratite nas
U Srbiji je uhapšen 37-godišnji švedski državljanin V. M. po međunarodnoj poternici Švedske, gde se tereti za više krivičnih dela zloupotrebe opojnih droga, kao i neovlašćeno držanje, nošenje i raspolaganje vatrenim oružjem u okviru organizovane kriminalne grupe, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova.
Prilikom pretresa stana koji je V. M. koristio u Beogradu, pronađeni su brojni dokazi koji će se koristiti u daljem krivičnom postupku protiv njega.
Takođe, više članova organizovane kriminalne grupe kojoj V. M. pripada, već su osuđeni u Švedskoj.
Protiv njega je pokrenut ekstradicioni postupak za izručenje Švedskoj.
Hapšenje su izvršili pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave za tehniku, Službe za primenu posebnih dokaznih radnji, Odseka za ciljane potrage - FAST team, u organizaciji Evrodžasta, a u saradnji sa policijskim službenicima Službe za borbu protiv organizovanog kriminala i Tužilaštvom za organizovani kriminal.
V. M. se tereti da je izvršio više krivičnih dela iz zakonodavstva Švedske, a u vezi teškog dela zloupotrebe opojnih droga, teškog dela neovlašćenog držanja, nošenja i raspolaganja vatrenim oružjem u okviru organizovane kriminalne grupe, navodi se u saopštenju MUP-a.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala