- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Jovićeva trojka sa polovine terena, odlična partija Marinkovića i Gudurića /video/

© Sputnik / Lola ĐorđevićKošarkaš Stefan Jović
Košarkaš Stefan Jović - Sputnik Srbija, 1920, 27.10.2023
Pratite nas
Srpski košarkaš Stefan Jović postigao je jako lep koš na gostovanju njegove Valensije Žalgirisu. Jović je u poslednjoj sekundi prvog poluvremena bio precizan skoro sa polovine terena za prednost njegovog tima od 52:30.
Znao je Jović da postiže slične koševe i kada je igrao za Crvenu zvezdu, a sada je ućutkao Litvance.
Valensija je bila dominantna u prvom poluvremenu, a ovaj koš Jovića bilo je koplje koje je probolo srce domaćih navijača.
Interesantno je da je lopta ušla kroz obruč, a da prethodno nije dodirnula tablu. Zaista vrhunski potez. Bili su to prvi poeni Jovića na utakmici, a poret toga je u prvih 20 minuta podelio tri asistencije i upisao dva skoka.
Jović je utakmicu završio sa tri poena, šest asistencija i dva skoka, a Valensija je slavila sa 87:72.
Još jedan srpski košarkaš bio je u centru pažnje. Vanja Marinković ubacio je 17 poena za Baskoniju u porazu od Panatinaikosa u gostima. Pored 17 poena, Vanja je dodao i tri skoka i dve asistencije.
Još jedan osvajač srebra na Mundobasketu, Marko Gudurić, imao je dobru utakmicu. Njegov Fenerbahče slavio je na gostovanju Bajernu u Minhenu sa 76:67, a Gudurić je ubacio 14 poena i tome pridodao šest skokova.
Dodajmo i da je Virtus iz Bolonje slavio na gostovanju Asvelu sa 87:84, a da je srpski košarkaš Ognjen Dobrić ubacio pet poena uz jednu asistenciju i skok.
Bivši košarkaš Partizana Matijas Lesor odigrao je jednu od boljih utakmica u karijeri i upisao je 23 poena uz čak 14 skokova.
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 27.10.2023
SPORT
Medvedev dobio ruski derbi u Beču, Rubljov jači od Zvereva
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala