- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Da li su znali šta se sprema?

© AFP 2023 / MARCO BERTORELLOSandro Tonali
Sandro Tonali  - Sputnik Srbija, 1920, 27.10.2023
Pratite nas
Italijanski fudbaler Sandro Tonali suspendovan je na deset meseci zbog nelegalnog klađenja i to u godini kada je napustio rodnu zemlju i otišao u engleski Njukasl. Da li je takav splet događaja slučajnost?
Priča o tome da su Sandro Tonali i Nikolo Zaniolo, momci koji su nedavno napustili Italiju i zaigrali u inostranstvu, pod istragom zbog nelegalnog klađenja pre nekoliko nedelja je izdrmala „Čizmu“ i bacila veliku ljagu na već decenijama žestoko poljuljani italijanski fudbal.
Konačna odluka istrage je da je Tonali suspendovan na deset meseci, a još osam će morati da provede na odvikavanju od kocke.
Momak rođen 2000. godine je došao u centar pažnje još 2021. godine kada je iz matične Breše prešao u Milan, koji je u njemu video budućeg lidera.
Bilo je to ostvarenje snova za mladog igrača koji je osvedočeni navijač rosonera, ali se u voljenom klubu zadržao svega dve sezone.
Potpuno iznenađujuće, Milan je odlučio da proda Tonalija bogatom Njukaslu za oko 70 miliona evra, što je 23-godišnjaka učinilo najskupljim italijanskim fudbalerom svih vremena.
Debitovao je Tonali 18. jula za Njukasl, a tri meseca kasnije našao se pod istragom zbog nelegalnog klađenja, što je vodilo daljoj suspenziji i kraju sezone za skupo plaćenog igrača engleskog kluba.
U svemu se sada postavlja pitanje, da li je neko u Milanu mogao da pretpostavi da će se ovako nešto desiti i da je zbog toga odlučio da proda lidera nove generacije, kako bi izvukao za sebe najviše što može?
Navodno, Tonali nije želeo da napusti Milan, ali je klub bio odlučan da ga proda u veoma brzo završenom transferu, bez dugotrajnih pregovora, što je negde i praksa u današnjem fudbalu.
Kako god bilo, sa predznanjem ili ne, Milan je sebi obavio savršen posao, kao što je to uradila i Roma sa Zaniolom, takođe mladom zvezdom tima koja je iznenađujuće prošle zime prodata turskom Galatasaraju, za svega 15 miliona evra, iako je njegova vrednost u tom momentu bila dvostruko veća.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala