- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Medvedev: Zapad se jako umorio od Ukrajine; Kopnena operacija Izraela imaće krvave posledice

© Sputnik / Ekaterina Štukina / Uđi u bazu fotografijaZamenik predsedavajućeg Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev
Zamenik predsedavajućeg Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 27.10.2023
Pratite nas
Zapad se jako umorio od Ukrajine i sa strašću se okrenuo podršci Izraelu, ali ipak bilo bi bolje vratiti se Planu o podeli Palestine iz 1947. godine, rekao je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.
„Zapad se jako umorio od Ukrajine i sa strašću se latio podrške Izraelu. Čak je i novi predsednik Predstavničkog doma Majkl Džekson (pardon, Majk Džonson, mada kakva je razlika) kao svoj prvi zadatak naveo pomoć Tel Avivu“, napisao je Medvedev na svom Telegramu.
Medvedev, međutim, smatra da je bolje obnoviti proces rešavanja bliskoistočnog problema i pokušati napokon realizovati Rezoluciju Saveta bezbednosti ili čak prvobitni Plan o podeli Palestine od 29. novembra 1947. godine.
„To su retorička pitanja jer daleko je interesantnije deliti novac za tuđi rat daleko od SAD“, dodao je on.
Prema njegovom mišljenju, sigurno će doći do kopnene operacije Izraela u Gazi mada je za sada, pod pritiskom SAD, odlažu. Ona će imati teške, krvave posledice.
„Izrael sve vreme odlaže svoju kopnenu operaciju u Gazi. Uglavnom zbog pritiska SAD i iz straha od gneva sveta. Ali, ne treba se zavaravati. Do operacije će doći i imaće teške, krvave posledice. Sila stalno traži nove žrtve, a mašina uzajamnog nasilja će raditi godinama“, zaključio je Medvedev.
U novom izdanju emisije „Moj pogled na Rusiju“ otkrivamo kakav je predlog Amerika uputila Rusiji:
Gaza - Sputnik Srbija, 1920, 27.10.2023
SVET
UŽIVO Izrael proširuje obim kopnene operacije, žestoki sukobi s Hamasom na severoistoku Pojasa Gaze
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala