- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Bolna istina: Evropa za srpske klubove kao „školovanje na Harvardu“

© AP Photo / Darko VojinovicTSC i Olimpijakos
TSC i Olimpijakos - Sputnik Srbija, 1920, 27.10.2023
Pratite nas
Posle poraza Čukaričkog i TSC-a u Ligi konferencije odnosno Ligi Evrope, treneri srpskih timova Igor Matić i Žarko Lazetić složili su se u tome da njihovi timovi ne mogu da budu u istom rangu sa onim protiv kojih se takmiče.
Srpski fudbalski klubovi ove sezone u evropskim takmičenjima nažalost kao da se trkaju ko će imati gori rezultat.
Fudbaleri Čukaričkog doživeli su imalo je reći ubedljiv poraz od Fiorentine u trećem kolu Lige konferencije rezultatom 6:0 i time se zakucali na dno tabele grupe F.
SPORT
Željkova minijatura
Igor Matić, trener srpskog kluba, posle katastrofe u Italiji poručio je da je Fiorentina ipak mnogo viši rang od Čukaričkog.
„Konstanto pričamo o tim stvarima i definitivno pokušali smo da izađemo visoko, da budemo hrabri, ono što smo pričali u najavi utakmice. Prva dva šuta u okvir gola lopta je završila u golu, taj drugi gol je po mom mišljenju isto nije bio šut...Nije ni hteo da šutne, hteo je da primi loptu, a ona se odbila i ušla je u gol. Posle toga crveni karton i mislim da je to suvišno pričati posle toga. Protiv ovakve brutalne ekipe kao Fiorentina, oni svaku grešku kažnjavaju i ako pogledamo celu ovu utakmicu i Ligu Konferencija ovo je iskreno viši nivo u odnosu na nas, ali moramo da verujemo u dobre stvari. Glava ide gore...“, rekao je Matić.
Čukarički nema vremena za oporavak i razmišljanje o porazu je mora da se sprema za suret sa Vojvodinom u Superligi.
„Nema šta ja mislim da u fudbalu nema juče, prekjuče ima samo danas i sutra ovo je situacija koja nije prijatna iskreno pogotovo posle ovog poraza. Nazad ne možemo može,o samo napred. Treba da verujemo, da nastavimo da treniramo. Ja sam ovu utakmicu negde zaboravio, mada moram da je analiziram. Već za 48 sati imamo utakmicu sa Vojvodinom“, završio je Matić.
U trećem kolu Lige Evrope nešto bolje je počeo TSC protiv Frajburga, ali nemački tim je prekrenuo i tako je još jedan srpski klub ostao na poslednjem mestu u svojoj grupi.
Slikovitije od Matića, poraz i takmičenje srpskih klubova u Evropi, opisao je Žarko Lazetić, trener kluba iz Bačke Topole.
„Za nas je igranje u Ligi Evrope protiv Frajburga, Vest Hema i Olimpijakosa kao školovanje na Harvardu“ , opisao je Lazetić.
Analizirao je srpski trener šta je falilo njegovom timu.
„Čestitam mojim momcima i čestitam Frajburgu na pobedi. Bili smo kompaktni, dobro izlazili, pritiskali, dobri na drugoj lopti... Falilo je napadanje dubine. Bili smo dobro organizovani, i pored malo sreće koju smo imali u određenim momentima. Frajburg nije ekipa koja je dobra u organizaciji napada, ali su izuzetni iz prekida. Protiv takve ekipe ne sme da se igra rukom u šesnaestercu, da se prave faulovi u zoni šuta. Ne mogu da kažem da smo pali u drugom poluvremenu, ali kad okrenu rezultat teško je da se vratiš“ , rekao je Lazetić.
Porazima Čukaričkog i TSC-a prethodio je i poraz Crvene zvezde u Ligi šampiona, pa tako srpski klubovi u evropskim takmičenjima u devet utakmica imaju ukupno dva boda. Osvojili su ih Zvezda i TSC.
Fiorentina - Sputnik Srbija, 1920, 26.10.2023
SPORT
Horor Čukaričkog u Firenci – TSC pao u Topoli posle preokreta
TSC i Olimpijakos - Sputnik Srbija, 1920, 26.10.2023
Imate li minut?
Grci ni stadion nisu obišli, a Nemci kao UEFA – znaju i koje će pivo da piju u Topoli
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala