- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Zapadni mediji: Izrael odložio kopnenu operaciju u Gazi zbog Amerike

© AP Photo / Ariel SchalitIzraelski tenkovi
Izraelski tenkovi - Sputnik Srbija, 1920, 25.10.2023
Pratite nas
Izrael je pristao da odloži početak kopnene operacije u Pojasu Gaze kako bi SAD mogle da prebace svoje sisteme PRO na Bliski istok radi zaštite svojih vojnika u regionu, piše list „Vol strit džurnal“, pozivajući se na izraelske i američke zvaničnike.
Kako se navodi, Vašington namerava da prebaci desetak sistema PVO na Bliski istok kako bi zaštitio američke vojnike u Iraku, Siriji, Kuvajtu, Jordanu, Saudijskoj Arabiji i UAE „uoči očekivane kopnene invazije na Gazu“.
Izraelske vlasti pristale su da sačekaju sa kopnenom operacijom dok SAD ne rasporede pomenute sisteme. Očekuje se da će njihovo razmeštanje biti završeno već krajem ove nedelje, piše list.
Takođe se ističe da Izrael prilikom planiranja kopnene operacije uzima u obzir i isporuku humanitarne pomoći u enklavu i oslobađanje taoca.
„Međutim pretnja po američku vojsku izaziva najveću zabrinutost“, piše autor članka, pozivajući se na američkog zvaničnika.
Sukob Izraela i Palestinaca ušao je u devetnaesti dan. Iz Pojasa Gaze lansirane su rakete dugog dometa prema izraelskim gradovima Haifa i Ejlat, ali u tim napadima nije bilo povređenih. U međuvremenu izraelske vlasti su prestale da izdaju vize zvaničnicima Ujedinjenih nacija.
Evakuacija palestinske dece iz Pojasa Gaze - Sputnik Srbija, 1920, 25.10.2023
SVET
UŽIVO Izrael spreman za kopnenu operaciju; Više od polovine talaca koje drži Hamas su stranci
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala