Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

„Istinski prijatelj Srbije“: Vučić uručio Grenelu Orden srpske zastave prvog stepena /video/

© Sputnik / Lola ĐorđevićPredsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je danas Orden srpske zastave prvog stepena bivšem izaslaniku Bele kuće za dijalog Beograda i Prištine Ričardu Grenelu
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je danas Orden srpske zastave prvog stepena bivšem izaslaniku Bele kuće za dijalog Beograda i Prištine Ričardu Grenelu - Sputnik Srbija, 1920, 25.10.2023
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je danas Orden srpske zastave prvog stepena bivšem izaslaniku Bele kuće za dijalog Beograda i Prištine Ričardu Grenelu za istaknute zasluge u razvijanju i učvršćivanju miroljubive saradnje i prijateljskih odnosa između Republike Srbije i Sjedinjenih Američkih Država.
Vučić je izjavio da je Grenel istinski prijatelj Srbije koji je doprineo miru i stabilnosti u regionu.

"Danas imam čast da u ime građana Srbije iskažem zahvalnost čoveku koji je za kratko vreme neumornim radom izvršio značajna uticaj na odnose između Srbije i SAD i suštinski obogatio veze između naših naroda", istakao je Vučić u Predsedništvu Srbije.

Kazao je da uloga Grenela u dijalogu Beograda i Prištine ne samo doprinosila regionalnom miru i stabilnosti već i igrala ključnu ulogu u jačanju veza između SAD i Srbije.
Vučić je na Sretenje, 15. februara, povodom Dana državnosti Srbije, odlikovao zaslužne pojedincima i institucije, među njima je bio i Grenel, ali nije bio u mogućnosti da prisustvuje ceremoniji uručivanja odlikovanja.
Grenel je tada na Tviteru naveo da mu je odlikovanjem odata najveća počast.
"Hvala srpskom predsedniku Aleksandru Vučiću, Vladi Srbije i narodu Srbije za ovo veliko priznanje. Danas mi je odata najveća počast Orden srpske zastave prvog stepena", naveo je tada Grenel.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala