- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Ministar odbrane Nemačke otkazao posetu BiH iz bezbednosnih razloga

© AP Photo / Julian Stratenschulte/dpaMinistar odbrane Nemačke Boris Pistorijus
Ministar odbrane Nemačke Boris Pistorijus - Sputnik Srbija, 1920, 25.10.2023
Pratite nas
Nemački ministar odbrane Boris Pistorius otkazao je posetu BiH iz bezbednosnih razloga, saznaje Srna iz dobro obaveštenih izvora.
Izvor agencije navodi da su poruke podrške palestinskoj organizaciji Hamas, koje su se zdušno mogle čuti poslednjih dana iz Sarajeva, dovele u pitanje bezbednosnu situaciju u BiH, koja je dodatno „podgrejana“ i informacijama italijanskih obaveštajnih službi da terorističke ćelije iz BiH ugrožavaju celu Evropu.
Prema istom izvoru, odatle potiče i nagla odluka o otkazivanju jučerašnje posete nemačkog ministra odbrane Sarajevu.
Nema zemlje u Evropi kojoj nisu poznati monstruozni zločini nad srpskim narodom koje su pre tri decenije počinili mudžahedini i sledbenici Islamske države u BiH uz povike „Alahu ekber“ i „Tekbir“.
Nevinim srpskim žrtvama, ali i Hrvatima u srednjoj Bosni nemilosrdno su odsecane glave, da bi ih potom isti ti mudžahedini, uz blagoslov tadašnjeg muslimanskog lidera Alije Izetbegovića, šutirali po srpskoj zemlji ili se fotografisali u tim krvavim pohodima.
Međutim, podseća Srna, svet nije reagovao na ta zlodela, da bi nedugo zatim teroristi „zakucali i na njihova vrata“, ali ni tada nisu imali sluha za zločine mudžahedina nad nedužnim Srbima.
Postavlja se pitanje da li je BiH bezbedna zemlja ako se i danas, tri decenije od krvavih pokolja mudžahedina, među kojima je bio nemali broj Arapa, njihove pristalice ponovo okupljaju u Sarajevu uz iste povike „Alahau ekber“ i „Tekbir“, piše Srna i pita da li je i naglo otkazivanje posete nemačkog ministra jedan od dokaza o (ne)bezbednosti BiH, piše Srna.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala