Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Elek: Srpska lista nastavlja da bude stožer okupljanja Srba na KiM

© Foto : Skrinšot/Kosovo onlajn/JutjubZlatan Elek
Zlatan Elek - Sputnik Srbija, 1920, 24.10.2023
Pratite nas
Na današnjoj sednici Skupštine Srpske liste održanoj u sedištu stranke u Kosovskoj Mitrovici, za novog predsednika jednoglasno je izabran dr Zlatan Elek, saznaje Sputnjik.
Kako se navodi u saopštenju stranke, Elek, koji na mesto predsednika dolazi umesto Gorana Rakića, tom prilikom je izrazio zahvalnost delegatima Srpske liste na podršci, poverenju i časti koja mu je ukazana.
Ujedno je zahvalio i prethodnom rukovodstvu Srpske liste na zalaganju koje su pokazali u borbi za interese srpskog naroda u izuzetno složenim okolnostima.
Elek je, kako se navodi u saopštenju, istakao da će “Srpska lista i u narednom periodu biti stožer oko koga će se okupljati srpski narod na Kosovu i Metohiji, kao i da će sve važne političke odluke uvek donositi u koordinaciji sa zvaničnim Beogradom, a u interesu čitavog srpskog naroda čuvajući preko potrebno jedinstvo”.
Na današnjoj sednici na mesto potpredsednika Srpske liste izabrani su Dragiša Milović, Ivan Zaporožac, Tanja Vujović, Dragana Antonijević i Dalibor Jevtić.
Za članove predsedništva Srpske liste izabrani su Gordana Savić, Srđan Popović, Srđan Vulović, Nemanja Biševac, Slavko Simić, Ivan Todosijević, Verica Ćeranić, Siniša Lazić i Saša Milošević.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala