- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nisu joj dali da ode u Rusiju – došla je u Beograd, ali se nije zadržala: „Srbija je bila prespora“

© AFP 2023 / JOHN THYSMelisa Vargas
Melisa Vargas - Sputnik Srbija, 1920, 24.10.2023
Pratite nas
Melisa Vargas, jedna od najboljih odbojkašica sveta, iako Kubanka, nastupa za reprezentaciju Turske, ali je malo nedostajalo da postane članica srpskog nacionalnog tima.
Predrag Stojaković - Sputnik Srbija, 1920, 24.10.2023
SPORT
Kakva je veza Los Anđeles Lejkersa i Peđe Stojakovića? /video/
Vargas je sa svega 13 godina debitovala za reprezentaciju Kube, ali nije bila zadovoljna odnosom.
„Jedne sezone je trebalo da idem u Rusiju, u Uraločku, ali odjednom je Odbojkaški savez Kube odlučio da me pošalje u Češku. Tada je Savez odlučivao o svemu, uključujući i o tome gde igračice treba da igraju. Završila sam u Prostejovu, sa majkom, to je mnogo olakšalo. Na kraju te sezone sam imala problema sa ramenom i operacija je bila neophodna. Za mene je to bio komplikovan period zato što nisam imala adekvatnu podršku Saveza“, priseća se Melisa.
Zbog odbijanja da ode na pripreme sa reprezentacijom suspendovana je na četiri godine.
„Štaviše, nisu mi dali ni da napustim zemlju. Srećom, ubrzo me je kontaktirala (sportska agencija) SB Komjuniti, koja mi je pomogla sa rehabilitacijom i u procesu tokom te suspenzije. Zahvaljujući njima, posle godinu i po dana sam konačno bila slobodna. Čim sam dobila pasoš, porodica i ja smo napustile Kubu i otišle za Beograd gde sam počela da treniram individualno. U međuvremenu sam potpisala prvi ugovor sa Volerom iz Ciriha“.
U međuvremenu, Srbija i Turska su izrazile nameru da daju pasoš Melisi...
„Želela sam da budem deo jake reprezentacije kako bi mogla da igram na velikim međunarodnim turnirima. Uvek mi je bio san da igram na njima. Prvo mi je prišao Odbojkaški savez Srbije, ali se proces presporo odvijao i nije ispraćen profesionalno. Tako da, kako je vreme prolazilo, izabrala sam Tursku, jer sam tamo jedno vreme i igrala. Savez Turske je brzo završio svu potrebnu dokumentaciju i zahvalna sam na tome“, istakla je Vargas.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala