- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kremlj: Ruske obaveštajne službe odavno znaju za saradnju ukrajinskih obaveštajaca i Vašingtona

© Sputnik / Natalia SeliverstovaMoskovski Kremlj
Moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 24.10.2023
Pratite nas
Kremlj je video tekstove lista „Vašington post“ u kojima je opisana dugogodišnja saradnja ukrajinskih obaveštajnih službi sa CIA, izjavio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov i dodao da ruske obaveštajne službe odavno znaju za pokroviteljstvo SAD nad ukrajinskim obaveštajnim službama.
„Mi smo se, naravno, upoznali sa ovim materijalima ‘Vašington posta’. Ali ne zaboravimo da smo o tome već odavno govorili, a naše specijalne službe više puta su saopštavale da imaju informacije o bliskom pokroviteljstvu ukrajinskih obaveštajnih službi od strane specijalnih službi Sjedinjenih Američkih Država, a moglo bi se dodati i Velike Britanije. Naše specijalne službe znaju za to odavno i prilično dobro, mi smo toga svesni“, rekao je Peskov novinarima.
U ponedeljak je „Vašington post“, pozivajući se na ukrajinske i američke zvaničnike, pisao da je CIA od 2015. godine potrošila desetine miliona dolara da pretvori ukrajinske obaveštajne službe u saveznika protiv Rusije. Prema pisanju lista, ukrajinske specijalne službe počinile su desetine ubistava u poslednjih 20 meseci, među kojima su i vojni novinar Vladlen Tatarski i politikolog Darja Dugina.
Ruski dron Orlan 10 - Sputnik Srbija, 1920, 23.10.2023
Specijalna operacija u Ukrajini
Zapadni mediji: Kijev zajedno sa CIA pravio dronove za napade na Krimski most i Kremlj
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala