- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kremlj o Trampovoj optužbi za krađu raketa: Mi imamo svoju

Najverovatniji izgled ruske hipersonične rakete 3M22 "Cirkon"
Najverovatniji izgled ruske hipersonične rakete 3M22 Cirkon - Sputnik Srbija, 1920, 24.10.2023
Pratite nas
Porptarol ruskog predsednika Dmitrij Peskov prokomentarisao je izjavu bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa o tome da je Rusija navodno ukrala nacrte hipersonične rakete od SAD, rekavši da Rusija ima svoju odličnu raketu, kakve nema nigde u svetu, i pri tome ima više od jedne.
„Mi imamo svoju raketu, odličnu raketu. Teško mi je da kažem da li se naša raketa uklapa u shvatanje gospodina Trampa kao ‘super-duper’. Ali to je dobra raketa, kojoj za sada nema analoga u svetu, i postoji više od jedne“, rekao je Peskov novinarima na pitanje da prokomentariše izjave bivšeg predsednika SAD.
Bivši američki predsednik Donald Tramp je tokom predizbornog mitinga u Nju Hempširu optužio Rusiju da je navodno ukrala od Sjedinjenih Američkih Država nacrte hipersonične rakete.

O žalbama Kijeva na deficit municije: Potencijal kolektivnog Zapada je ograničen

Komentarišući izjave Kijeva o nedostatku municije, Peskov je rekao da je potencijal kolektivnog Zapada za proizvodnju municije ograničen i potrebno je dosta vremena da se mobilišu resursi u tom pogledu, stoga dolazi do preopterećenja.
„U primenjenom smislu, naravno, to zahteva procenu naših stručnjaka, uglavnom iz resora odbrane, tako da ovde ne bih ništa rekao. Ali generalno, naravno, potencijal kolektivnog Zapada za proizvodnju municije je ograničen. Potrebno je mnogo vremena za mobilizaciju resursa kako bi se povećao ovaj potencijal. Stoga, naravno, nastaje određeno preopterećenje“, rekao je Peskov novinarima.
Ranije je premijer Ukrajine Denis Šmigalj izjavio za „Fajnenšel tajms“ da se Ukrajina, kao i čitav svet, suočavaju se sa deficitom muncije. On je dodao da su zalihe u čitavom svetu iscrpljene i sva skladišta su prazna, stoga je potrebno da se proizvode u Ukrajini.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala