- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Kovačević: Bojkot DPS će pokazati koliko Crna Gora ima stanovnika a koliko mafije i njenih plaćenika!

© Sputnik / Lola ĐorđevićZastava Crne Gore
Zastava Crne Gore - Sputnik Srbija, 1920, 24.10.2023
Pratite nas
Predsednik opštine Nikšić, Marko Kovačević izjavio je da pošto vidimo da je mafija Demokratskoj partiji socijalista finansirala izborne kampanje do sada, onda nema sumnje da će im isti izvori finansirati i kampanju bojkota popisa stanovništva.
Kovačević tvrdi da svi znaju kakav je pritisak na građane sprovodio DPS tokom svih godina vladavine ali i da sada imamo jednu heterogenu strukturu vlasti u Crnoj Gori koja ne može biti u stanju da vrši takav vid pritiska, a vidimo i da niko to ne želi.

„DPS oseća da će sada ljudi koje su oni proganjali i pritiskali ali nisu uspeli da im usade novi identitet koji su projektovali da se izjasne slobodno. Zato DPS-u smeta što one koji su proganjani, lomljeni, ucenjivani, a po svom osećanju i poreklu pripadaju srpskom korpusu mi sada ohrabrujemo da se slobodno izjasne kome pripadaju“, jasan je Kovačević.

Tvrdi i da su se oni kao opozicija mnogo odgovornije ponašali prema popisu 2003. i 2011. godine.
„Od momenta donošenja Zakona o popisu pratili smo taj proces. Zašto to nije radio DPS to je njihova stvar, ne može neko u minut do 12 da dođe i da traži da se igra po njegovim pravilima a Zakon je na snazi skoro godinu dana“, kazao je Kovačević.
Dodaje i da biti pripadnik srpskog ili ma kog drugog naroda u Crnoj Gori mora biti iskaz slobodne volje i osećanja, a ne bilo kakvog nametanja i pritiska.
„Vrhovni autoriteti u srpskom narodu ohrabruju Srbe da se slobodno izjasne, ne one koji pripadaju drugim narodima, jer se nad Srbima sprovodila tortura DPS i jer je biti Srbin značilo biti prokazan i isključen iz svih društvenih tokova i iz odlučivanja o sudbini ove zemlje“, kazao je Kovačević za Borbu.

Tri gradonačelnika DPS-a pozivaju na bojkot izbora

Demokratska partija socijalista i zvanično je krenula u bojkot popisa koji se od 1. do 15. novembra sprovodi u Crnoj Gori.
Objavljen je i video na kojem se vidi štampanje promo materijala, kojeg svi koji ne žele da im popisivač dolazi, mogu okačiti na vrata.
„Nismo doma, dođite dogodine“, natpis je koji se može okačiti na ulaznim vratima.
Tri gradonačelnika opština, u kojima DPS drži vlast, pridružila su se kampanji.
Da nema uslova za održavanje popisa u Opštini Bar, smatra prvi čovek tog grada Dušan Raičević.
U Bijelom Polju ne postoje uslovi za održavanje popisa stanovništva, ocenio je predsednik te opštine Petar Smolović.
On je pozvao Vladu da se, kako je kazao, ne inati sa zakonom i građanima i da popis odloži.
Jedino je predsednik opštine Šavnik Jugoslav Jakić (DPS) nagovestio da neće učestvovati u tamošnjoj popisnoj komisiji:
„Smatram da usled propuštenih rokova i valjane pravne regulative popis ne može biti svrsishodan i pozivam na odlaganje istog. U suprotnom ne mogu biti deo tima koji svojim aktivnostima šteti interesima građana mog Šavnika pa i cele Crne Gore“, napisao je Jakić na društvenoj mreži Iks.
Njima se pridružio i gradonačelnik Cetinja Nikola Đurašković iz SDP-a.
„Kao gradonačelnik Prijestonice Cetinje i predsednik popisne komisije Prijestonice, u susret Popisu stanovništva, domaćinstava i stanova koji je planirano da se održi od 01. do 15. novembra 2023. godine, dužan sam da upozorim javnost i nadležne institucije da u Prijestonici nisu stečeni uslovi za održavanje popisa u predviđenom roku“, saopštio je Nikola Đurašković.
Popis stanovništva u Crnoj Gori zakazan je od 1. do 15. novembra.
Srpske zastave na zgradi Opštine Bijelo Polje - Sputnik Srbija, 1920, 23.10.2023
DRUŠTVO
Za 25 godina sever Crne Gore napustilo je 50.000 stanovnika
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala