- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Dodik se sastao sa ruskim ambasadorom: Srpska nikada neće prihvatiti Šmita

© Foto : Rredsjednikrs.net/B.ZdrinjaPredsednik Republike Srpske Milorad Dodik razgovarao je sa ambasadorom Ruske Federacije u BiH Igorom Kalabuhovim
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik razgovarao je sa ambasadorom Ruske Federacije u BiH Igorom Kalabuhovim - Sputnik Srbija, 1920, 24.10.2023
Pratite nas
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik razgovarao je danas u Palati Republike sa ambasadorom Ruske Federacije u BiH Igorom Kalabuhovim.
Dodik je upoznao Kalabuhova o političkim temama važnim za Republiku Srpsku, naglasivši da Srpska nikada neće i ne može prihvatiti samozvanog visokog predstavnika Kristijana Šmita, te da on nema nikakva ovlašćenja za vršenje bilo kakvih aktivnosti u BiH, saopšteno je iz Kabineta predsednika Srpske.
Dodik i Kalabuhov saglasili su se da je prioritet očuvanje stabilnosti i mira, uz dijalog domaćih političara zasnovan na uzajamnom poštovanju dva entiteta i tri konstitutivna naroda u BiH.
Istaknuta je opredeljenost za nastavak i produbljivanje saradnje Rusije i Republike Srpske, s ciljem ekonomskog, privrednog i svakog drugog prosperiteta na obostrano zadovoljstvo, navedeno je u saopštenju.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala