- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Mitrović nije klasična „duga devetka“ – znaju to Crnogorci, a uverili su se i Indijci /video/

© AFP 2023 / -Aleksandar Mitrović
Aleksandar Mitrović - Sputnik Srbija, 1920, 24.10.2023
Pratite nas
Nova tri gola u režiji Aleksandra Mitrovića u dresu Al Hilala, od kojih se posebno ističu „makazice“ iz 80. minuta u demoliranju Mumbaja u azijskoj Ligi šampiona (6:0). A Mitar, ko Mitar. Neće o sebi, već hvali saigrača Sergeja Milinković-Savića, dok mu se teško povređeni Brazilac Nejmar poklonio zbog fudbalskog umeća.
Ako je neko ikada imao bilo kakvu dilemu oko toga da Mitar nije vrhunski napadač s raskošnim arsenalom oružja, već klasična „duga devetka“, onda je ona razbijena u prethodnih nedelju dana.
Prvo onaj „suvi list“ na stadionu „Rajko Mitić“ kojim je presudio Crnogorcima u meču koji je za Srbiju imao veliku važnost zbog uloga koji je nosio, a to je plasman na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj, a onda i „makazice“ koje su isekle nesrećni Mumbaj u Rijadu. Da ne zaboravimo i onaj lob protiv Iraca na Marakani u stilu selektora Srbije Dragana Stojkovića Piksija. Ali, to je bilo pre dve i po godine na debiju Piksija, da se vratimo u sadašnjost...
Sa koliko je samo osećaj Mitrović matirao Mijatovića, kada je desnom spoljnom sa špica kaznenog prostora Crnogoraca pogodio dalji ugao i malu mrežu za erupciju oduševljenja oko 25.000 navijača na stadionu.
Čista magija! Ne mogu to obični napadači. Jednostavno ne mogu, ne znaju, ne umeju. Nije im to posao.
Janis Adetokumbo - Sputnik Srbija, 1920, 24.10.2023
SPORT
Od pretnji raskidom do potpisa „teškog“ 186 miliona dolara
A Mitar je sve, samo ne klasičan, običan, prosečan! On je za Srbiju mnogo više i svi to odavno znaju.
A u njegove vanserijske fudbalske kvalitete i lakoću i raznovrsnost u davanju golova ne prestaju da se uveravaju navijači Al Hilala.
U odsustvu teško povređene prve zvezde Brazilca Nejmara kom su stradali prednji ukršteni ligamenti kolena i meniskus što će ga udaljiti najmanje šest meseci s terena, teret lidera uzeo je na sebe momak iz Smedereva.
I nema nameru da se zaustavi. Nova tri gola i asistencija ka Sergeju Milinković-Savić u pobedi nad Mumbaj sitijem rezultatom 6:0. Čak osam golova u oktobru, koji još nije gotov, to je instikt golgetera ubice.
Mitrovićeva „magija“ u vidu makazica na dodavanje Abdulhamida naterala je i Brazilca Nejmara da se oglasi. Iako mu verovatno nije ni do čega, jer je stradalo koleno, pratio je utakmicu svog novog tima Al Hilala i okačio je na društvene mreže evrogol Srbija, što je Mitar kasnije ripostovao na svom zvaničnom Instagram profilu.
Da je Aleksandar Veliki potvrđuju i njegove izjave posle utakmice gde je hvalio svog reprezentativnog i klupskog saigrača Sergeja Milinković-Savića, koji je meč završio s jednim postignutim pogotkom.
„Sergej može da igra na bilo kojoj poziciji. On je izuzetno važan igrač za svaki tim. Kada je spreman, može da promeni dosta toga na terenu“, rekao je Mitar i na pitanje novinara prokomentarisao je i svoju vanserijsku partiju.
„Golovi na startu drugog poluvremena prelomili su meč. Hvala navijačima, nadam se da su uživali. Osećam se kao da godinama igram u Al Hilalu, imam sjajan odnos sa saigračima i navijačima, osećam se kao da sam deo velike porodice“, zaključio je Aleksandar Veliki.
Pogledajte novu epizodu emisije Sputnjik sport.
Aleksandar Mitrović - Sputnik Srbija, 1920, 23.10.2023
SPORT
Mitrovićev het-trik uz brutalne makazice – upisao se i Sergej /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala