Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Šefovi diplomatija EU u Luksemburgu o Kosovu i Metohiji

© Sputnik / Alekseй Vitvickiй / Uđi u bazu fotografijaZastava Evropske unije
Zastava Evropske unije - Sputnik Srbija, 1920, 23.10.2023
Pratite nas
Šefovi diplomatija EU danas će u Luksemburgu održati sastanak na kojem će biti reči i o situaciji na Kosovu i Metohiji posle događaja u Banjskoj i najnovije posete diplomatskih izaslanika EU i SAD Beogradu i Prištini, najavili su u sedištu Evropske unije u Briselu.
Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj i izaslanik EU za dijalog Miroslav Lajčak izvestiće ministre o razgovorima obavljenim tokom vikenda u Beogradu i Prištini, rekao je neimenovani zvaničnik u Briselu, kako prenosi RTS.
Prema njegovim rečima, na sastanku u Luksemburgu neće biti konkretnog predloga mera, ali „posle nasilja na severu Kosova sve opcije su na stolu“.
„Stav visokog predstavnika Borelja je jasan – posle nasilja dve strane moraju da se vrate dijalogu po okriljem EU“, izjavio je zvaničnik EU.
Ministri spoljnih poslova će u Luksemburgu pre svega raspravljati o situaciji na Bliskom istoku, u Nagorno-Karabahu i o ratu u Ukrajini i odnosima sa Kinom i zemljama Centralne Azije.
Situacija na Kosovu i Metohiji biće jedna od tema samita lidera Evropske unije 26. i 27. oktobra, na kojem bi trebalo da budu usvojeni i zaključci o dijalogu Beograda i Prištine.
Članovi Saveta bezbednosti UN na zasedanju u sedištu Ujedinjenih nacija u Njujorku - Sputnik Srbija, 1920, 23.10.2023
SRBIJA
Danas sednica SB UN o KiM, Srbiju predstavlja premijerka Brnabić
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala