- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Mega slomila Partizan u poslednjoj sekundi – sve rešio autokoš!

© Foto : ABA ligaMega - Partizan
Mega - Partizan - Sputnik Srbija, 1920, 23.10.2023
Pratite nas
Mega i Partizan odigrali su veoma zanimljiv duel u okviru ABA lige, a na kraju je u neizvesnoj završnici bolja bila ekipa koju sa klupe predvodi Marko Barać. Bolan poraz za Željka Obradovića i njegov sastav - 88:86. Duel je rešen autokošem Uroša Trifunovića koji je pokušao da uhvati loptu posle promašaja Topića, ali je pogrešio.
Bila je to zaista situacija koja se vrlo, vrlo retko viđa.

Mega je mogla da pobede u poslednjem napadu, Topić je prošao do obruča, promašio, ali je njegov promašaj ispravio ni manje ni više nego protivnički igrač, Uroš Trifunović. Neverovatno. Možda i neviđeno do sada. Velika greška koja je koštala njegov tim bolnog poraza. I sada Parni valjak kaska u ABA ligi za Crvenom zvezdom, sve pred derbi u Evroligi.

Najefikasniji u pobedi Mege bili su Đurišić sa 17, Plavšić sa 15, Topić 14 i Malovec 10 poena. Kod Partizana su ubedljivo najbolji bili Aleksa Avramović sa 26 i Frenk Kaminski sa 24 poena, ali ostali saigrači nisu ispratili njih dvojicu.
Kapiten crno-belih Kevin Panter odigrao je 15 minuta i za to vreme šutirao 0/5 za dva i 0/3 za tri.
Mega je mnogo bolje otvorila utakmicu od Partizana i napravila je dvocifrenu prednost na leđima Iljasoglua, Đurišića i Topića, dok je Parni valjak po navici predvodio Aleksa Avramović.
Partizan se mučio u šutu za tri poena, redom su mašili Dozir, Smailagić, Trifunović, Ledej i Naneli, pa je zato Partizan morao da juri veliki zaostatak od samog starta meča.
Rezultat prve četvrtine bio je 21:11, a do poluvremena se minus samo povećao i bilo je jasno da u ekipi Željka Obradovića malo toga šta funkcioniše. Odbrana je bila prozirna, defanzivni skok loš, a napad smušen.
Dovoljno da mladi tim koji sa klupe predvodi Marko Barać vodi na poluvremenu sa 40:29. Iznenađujuće, ali i zasluženo. Da Avramović nije ubacio 14 poena u prvih 20 minuta, razlika bi bila i veća.
Početak treće četvrtine doneo je nove muke crno-belima, Mega je bila mnogo bolja i stigla je do prednosti od čak 52:32. Pretila je Parnom valjku totalna katastrofa.
Upravo tada su se igrači Željka Obradovića trgnuli, pre svega Kaminski je povukao crno-bele, pojačali su i Ledej i Naneli i početkom poslednje deonice Partizan je stigao na samo dva poena zaostatka.
Bilo je tada jasno da će se utakmica rešavati u neizvesnoj završnici. Usledila je prava drama.
I na kraju autokoš u poslednjoj sekundi.
Trener košarkaša Crvene zvezde Duško Ivanović - Sputnik Srbija, 1920, 23.10.2023
SPORT
„Možda spremate moju sahranu...“ – trener u opasnosti, povratak Ivanovića u igri?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala