- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

ZBCG: DPS opterećen Vučićem, bojkot ih ne vodi nikud

© Tanjug / NEMANJA JOVANOVICAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 22.10.2023
Pratite nas
Koalicija “Za budućnost Crne Gore” (ZBCG) tvrdi da je na predsjednika Srbije Aleksandra Vučića organizovana političko - medijska hajka i da ga Demokratska partija socijalista optužuje da je kriv zbog održavanja popisa.
"Optuživati Aleksandra Vučića da je kriv i zbog održavanja popisa najbolje govori o dvodecenijskom nasilnom nametanju identitetskog inženjeringa Mila Đukanovića i DPS-a, koji se nakon 30. avgusta raspao u paramparčad, i onda je poželjno tražiti krivce u regionu, a najpoželjnija meta je Srbija i njen predsjednik", dodaju iz ZBCG.
Navode da "ovolika opterećenost Vučićem postaje zabrinjavajuća".
"Umjesto da naši politički oponenti razmišljaju kako da dođemo do društvenog konsenzusa oko najvažnijih procesa u Crnoj Gori, oni funkcionišu u paralelnom svijetu bojkota i heremetičnosti koji ih neće odvesti nikud. A ako im je zaista stalo do crnogorske nezavisnosti neka prvo osude Piculu, Haradinaja, Jakiča i ostale "dobroželatalje" Crne Gore, pa onda neka se vrate na Aleksandra Vučića, pošto su odavno izašli iz bonusa kad je on u pitanju", zaključili su u saopštenju.
Podsećamo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić juče je tokom obeležavanja petnaestogodišnjice SNS-a, komentarisao i popis u Crnoj Gori koji je planiran da se održi od 1. do 15. novembra .
"Pa kad dolazi vreme za popis, ne redovni, nego okasneli - e nemojte da damo popis pošto će Srba da bude više. Šta u stvari hoćete, šta vi svi spolja hoćete? Da zabranite Srbima da se izjasne kao Srbi, da se Srbima izbriše ime i prezime, da Srbi ne smeju da kažu da su Srbi. Nećete taj dan dočekati. Čuvaćemo i Srbiju, ali čuvaćemo i svoj narod", rekao je između ostalog Vučić.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala