- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Patrik Beson: Moje knjige su izraz neprijateljskog stava prema antisrpskom zapadnjačkom mišljenju

© Foto : Ustupljeno SputnjikuFrancuski pisac Patrik Beson
Francuski pisac Patrik Beson - Sputnik Srbija, 1920, 22.10.2023
Pratite nas
Slavni francuski pisac Patrik Beson u poslednjem trenutku je otkazao svoj dolazak na 66. Međunarodni beogradski sajam knjiga.
Prevodilac njegovih knjiga Tatjana Šotra-Katunarić kaže da je morao da otkaže svoju posetu iz ličnih razloga:
„U Srbiji je objavljeno 27 Besonovih knjiga. Njemu je jako stalo da se njegova dela prevode na srpski jezik, jer kako ističe to je izraz njegovog neprijateljskog stava prema antisrpskom zapadnjačkom mišljenju“.
Veliki prijatelj Srbije svoju odbranu srpskog naroda počeo je još 1995. godine kada je u Francuskoj objavio knjigu „(Krik) Protiv klevetnika Srbije“.
U Srbiji je boravio i tokom NATO bombardovanja Jugoslavije 1999. godine, a prošle godine je bio gost Beogradskog sajma knjiga i predstavio svoju knjigu „Đoković: Odbijam/Rat zvezde“.

„Objavio sam u Srbiji 27 knjiga da bih izrazio svoje radikalno neprijateljstvo prema antisrpskom zapadnjačkom mišljenju“, poručio je francuski pisac.

Beson je trebalo danas da na štandu „Čigoja štampe“ predstavi i potpisuje svoju knjigu „Prizori iz mog pariskog života“, objavljenu uoči Sajma knjiga, a potom da na štandu Francuske, počasnog gosta, govori o Srbiji u Francuskoj danas.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala