- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Halo Tokio – veza je uspostavljena

© AP Photo / Manu FernandezNovak Đoković Ben Šelton US Open
Novak Đoković Ben Šelton US Open - Sputnik Srbija, 1920, 22.10.2023
Pratite nas
Aslan Karacev, ruski teniser, poražen je u finalu turnira 500 serije u Tokiju od mlade nade američkog tenisa Bena Šeltona rezultatom 7:5, 6:1. Amerikancu je ovo bilo prvo finale, a samim tim i prva titula u karijeri.
Možda je arogantan, možda njegov stil tenisa ne odgovara svakome za gledanje, možda još uvek mora da uči kako da se ophodi prema starijim kolegama, ali jedno Benu Šeltonu ne može da se ospori. On je talentovan.
Novak Đoković i Stefanos Cicipas - Sputnik Srbija, 1920, 22.10.2023
SPORT
Procvat „novog Alkarasa“ ili pomračenje grčke zvezde?
Od početka godine mladi Amerikanac opravdava taj epitet i strpljivo čeka svoju priliku. Nekada ju je prokockao kao malo dete ko je ne zna da sačuva tek dobijenu igračku, ali vremenom izgleda i to uči.
Na Australijan openu bio je prava senzacija i stigao je do četvrtfinala kada ga je u teška četiri seta eliminisao Tomi Pol, a onda posle većeg dela sezonu koju nije odigrao na istom nivou, stigao je US Open gde je uspeo do se domogne čak polufinala!
Tada je postala upečatljiva njegova „telefonska slušalica“, odnosno način na koji je slavio pobede tako što je imitirao slušalicu. Iskopirao je ga je Novak Đoković kada ga je pobedio, ali Šelton je nastavljao da „uspostavlja vezu“.
U Tokiju je pobedio Taro Danijela, Džordana Tompsona, Tomija Pola, Markusa Đirona, igrače koji zaista znaju da budu neugodni, a pogotovo Pol. Potom je stigao do finala, a na veliko iznenađenje do tog meča stigao je i Karacev.
Ruski teniser bio je odličan tokom prvog seta, ali je sve prosuo u pretposlednjem gemu kada je Šeltonu dopustio brejk. Mladi Amerikanac u drugom setu kao da je bio sam na terenu, Karacevu je dopustio samo gem.
Čekao je tu titulu dugo, a onda je za samo sat i 24 minuta do nje i stigao lakše nego što je bilo očekivano mada je svakako bio favorit protiv ruskog tenisera.
Tražio je vezu sa titulom mesecima, a sada je ta veza konačno i uspostavljena.
Rafael Nadal i njegvo stric Toni (levo) - Sputnik Srbija, 1920, 22.10.2023
SPORT
„Treba nam da se Novak povredi“ – Nadalova bizarna izjava
Ruka sa lopticama za tenis - Sputnik Srbija, 1920, 21.10.2023
SPORT
Ništa od srpskog finala – ruska senzacija i legendarni veteran će se boriti za titulu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala