- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija: EU ne donosi ništa dobro u zonama sukoba u svetu, kao ni u dijalogu Beograda i Prištine

© AP Photo / John MinchilloStalni predstavnik Rusije u UN Vasilij Nebenzja
Stalni predstavnik Rusije u UN Vasilij Nebenzja - Sputnik Srbija, 1920, 20.10.2023
Pratite nas
Evropska unija devalvira sopstvene vrednosti isporučivanjem ofanzivnog naoružanja i vojne tehnike Kijevu, a takođe ne donosi ništa dobro ni u procesu normalizacije jermensko-azerbejdžanskih odnosa, kao ni u dijalogu Beograd-Priština, izjavio je stalni predstavnik Rusije pri UN Vasilij Nebenzja.

„EU je kontinuirano tokom mnogo godina spremala Ukrajinu za konflikt protiv Rusije, zatvarajući oči na sve pojave u toj zemlji koje bi u zemljama članicama Unije bile nezamislive. Na taj način devalvira sopstvene vrednosti. Brisel isporučivanjem ofanzivnog naoružanja i vojne tehnike Kijevu krši svoje norme o nedopustivosti ovakvih pošiljki u zone sukoba“, objasnio je Nebenzja, govoreći na otvorenim debatama u Savetu bezbednosti na temu uloge regionalnih mehanizama u održanju međunarodnog mira i bezbednosti.

Diplomata je dodao da EU „ne donosi ništa dobro ni kad su u pitanju normalizacija jermensko-azerbejdžanskih odnosa“, kao ni dijalog na relaciji Beograd-Priština.
„Ovaj spisak se može nastaviti. Očigledno je da se Brisel rukovodi isključivo geopolitičkim ambicijama, težnjom da osvoji nove sfere uticaja, ponovo kolonizuje politički i ekonomski ugrožene države“, naglasio je ruski predstavnik u UN.
Nebenzja je zaključio da zbog toga uključenost EU u međunarodne napore za održanje mira i bezbednosti vodi samo nasilju, haosu i neredima.
U novoj emisiji „Moj pogled na Rusiju“ otkrivamo šta se sve od oružja može videti na teritoriji Ukrajine :
Aleksandar Vučić  - Sputnik Srbija, 1920, 17.09.2023
SRBIJA
Vučić za „Fajnenšel tajms“: Evropska unija nikada Srbiji nije pružala toliku podršku kao Ukrajini
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala