- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Hamas oslobodio dvoje američkih talaca

© AP Photo / Hatem AliPojas Gaze
Pojas Gaze - Sputnik Srbija, 1920, 20.10.2023
Pratite nas
Hamas je saopštio da je oslobodio dve državljanke SAD koje su držali kao taoce iz, kako su naveli, humanitarnih razloga.
„Kao odgovor na napore Katara, Brigade El Kasam (vojno krilo Hamasa) oslobodile su dvoje državljana SAD, majku i ćerku, iz humanitarnih razloga, kao i da bi dokazali američkom narodu i svetu da su Bajdenove tvrdnje, kao i tvrdnje njegove fašističke administracije netačne i neosnovane“, navodi se u saopštenju.
Izraelski mediji su javili da su one predate predstavnicima Međunarodnog Crvenog krsta.
Ubrzo se oglasila i kancelarija izraelskog premijera Benjamina Netanijahua koja je potvrdila da je Hamas oslobodio dvoje američkih talaca, navodeći da je reč o Džudit i Natali Ranan.
Kako se navodi, one su prebačene u Izrael.
Izaslanik izraelskog premijera zadužen za taoce Gal Hirš, zajedno sa zvaničnicima Izraelskih odbrambenih snaga (IDF), sastao se sa oslobođenim taocima na granici sa Gazom i trenutno ih prebacuju u obližnju vojnu bazu, gde ih čekaju članovi porodice, navodi se u saopštenju.
„Vlada Izraela, IDF i ceo bezbednosni sektor uložiće sve napore da bi se locirali i kući vratili svi taoci“, dodaje se u saopštenju.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala