Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Dačić razgovarao sa specijalnim izaslanikom Slovenije za zapadni Balkan

© Tanjug / MSP/ DIJANA VUKOMANOVIĆMinistar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić sa specijalnim izaslanikom Republike Slovenije za Zapadni Balkan Anžejom Frangešom.
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić sa specijalnim izaslanikom Republike Slovenije za Zapadni Balkan Anžejom Frangešom. - Sputnik Srbija, 1920, 20.10.2023
Pratite nas
Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić sastao se danas sa specijalnim izaslanikom Republike Slovenije za Zapadni Balkan Anžejom Frangešom.
Dačić je, kako se navodi u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova, poželeo dobrodošlicu sagovorniku i istakao zadovoljstvo zbog dostignutog nivoa bilateralnih odnosa i saradnje Srbije i Slovenije. Tokom sastanka razmenjena su mišljenja i o načinima za njihovo dalje unapređenje.
Izraženo je obostrano zadovoljstvo povodom odlične saradnje na ekonomskom planu i istaknut je značaj daljeg povećanja spoljnotrgovinske razmene između dve zemlje.
Važan segment razgovora je posvećen najznačajnijim regionalnim pitanjima. Posebno je razgovarano o procesu proširenja EU i nastavku podrške koju Slovenija pruža regionu zapadnog Balkana i Srbiji posebno, kao i o pitanjima sukcesije bivše SFRJ.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala