- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruska avijacija uništila podzemna skladišta municije terorista u Idlibu

© Sputnik / RIA Novosti / Uđi u bazu fotografijaRuske snage tokom patrole na putu Alep-Latakija u Idlibu
Ruske snage tokom patrole na putu Alep-Latakija u Idlibu  - Sputnik Srbija, 1920, 19.10.2023
Pratite nas
Vazdušno-kosmičke snage Rusije izvele su vazdušne napade na podzemna skladišta terorista u kojima su bile smeštene granate za višecevne raketne sisteme i materijal, izjavio je zamenik načelnika Ruskog centra za pomirenje zaraćenih strana u Siriji kontraadmiral Vadim Kulit.
„Zbog kontinuiranih provokacija terorističkih grupa koje deluju u zoni deeskalacije Idlib, Vazdušno-kosmičke snage Rusije nastavile su da izvode vazdušne napade na objekte ilegalnih oružanih grupa. U provinciji Idlib u regionu Ištebrak uništena su podzemna skladišta terorista, gde su čuvani materijali i municija za višecevne raketne sisteme“, rekao je Kulit na konferenciji za medije.
Kontraadmiral je dodao i da su u granatiranju položaja vladinih snaga od strane terorističkih grupa Džebhat Nusra i Islamske partije Turkestana (obe zabranjene u Rusiji) ranjena tri sirijska vojnika.
„U protekla 24 sata u zoni deeskalacije Idlib zabeleženo je 12 napada na položaje sirijskih vladinih snaga od strane terorističkih grupa Džebhat Nusra i Islamska partija Turkistana: u provinciji Idlib – osam napada, u provinciji Latakija – četiri napada. Ranjena su tri sirijska vojnika“, precizirao je Kulit.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala