- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Lavrov na sastanku sa Kim Džong Unom: Putin potvrđuje spremnost za ispunjavanje svih dogovora

© Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaSevernokorejski lider Kim Džong Un i ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov
Severnokorejski lider Kim Džong Un i ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 19.10.2023
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin je u usmenoj poruci severnokorejskom lideru Kim Džong Unu potvrdio spremnost da ispuni sve što su dogovorili na samitu u septembru, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.
Lavrov je na sastanku sa severnokorejskim liderom rekao da je predsednik Ruske zamolio da prenese želje i „potvrdu spremnosti da se ispuni sve što je dogovoreno“.
„Odgovarajući rad već je počeo. Za novembar je u Pjongjangu planirano deseto zasedanje međuvladine komisije za trgovinsko-ekonomsku i naučno-tehničku saradnju. U pripremi za njega, kopredsedavajući komisija iz Rusije i Severne Koreje održali su poseban sastanak u Moskvi krajem septembra, gde su izneli konkretne korake za napredovanje ka ciljevima koje ste postavili Vi i predsednik Rusije Putin“, dodao je Lavrov.
On je napomenuo da su na pregovorima ministara spoljnih poslova, koji su održani ranije tokom dana u Pjongjangu, strane razgovarale o svim pitanjima „bilateralne saradnje u razvoju vaših sporazuma sa predsednikom Rusije Putinom i o regionalnim i međunarodnim pitanjima“.
Sa svoje strane, Kim Džong Uje je rekao da prijateljski odnosi između dveju zemalja jačaju.
„Sada, nakon sastanka sa predsednikom Putinom u Rusiji u septembru ove godine, pravo prijateljstvo između naših zemalja jača. Naši ljudi poklanjaju veliku pažnju odnosima naših zemalja. I veoma je prijatno što se sastajem sa Vama u takvoj situaciji“, rekao je Kim.
On je izrazio uverenje da je na sastanku ministara spoljnih poslova razgovarano o „veoma širokom spektru pitanja u odnosima dveju zemalja i to je od velikog značaja“.
Ruski ministar Sergej Lavrov boravio je u dvodnevnoj poseti Pjongjangu, tokom koje je razgovarao sa ministrom spoljnih poslova Severne Koreje Čoi Song Huijem, a sastao se i sa severnokorejskim liderom Kim Džong Unom.
Lider Severne Koreje Kim Džong Un i ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov u Pjongjangu - Sputnik Srbija, 1920, 19.10.2023
RUSIJA
Susret prijatelja: Kim Džong Un više od sat vremena razgovarao sa Lavrovom /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala