- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Formirano Upravljačko telo za projekat Srpske i Srbije u Donjoj Gradini

CC BY-SA 3.0 / Micki/cropped photo / Smerokazi ka grobnim poljima Topole, Jasen, Hrastovi, Košute, Tišina u spomen-parku Donja gradina
Smerokazi ka grobnim poljima Topole, Jasen, Hrastovi, Košute, Tišina u spomen-parku Donja gradina
 - Sputnik Srbija, 1920, 19.10.2023
Pratite nas
Vlada Republike Srpske donela je danas Odluku o osnivanju zajedničkog upravljačkog tela za realizaciju projekta Vlada Srbije i Republike Srpske na izgradnji memorijalnih centara posvećenih jasenovačkim žrtvama u Donjoj Gradini i Beogradu.
U Upravljačko telo, kao predstavnici Republike Srpske, imenovani su Milorad Dodik, predsednik Republike Srpske, Radovan Višković, predsednik Vlade Republike Srpske i Nenad Stevandić, predsednik Narodne skupštine Republike Srpske.
Odlukom Vlade formiran je i zajednički Odbor za realizaciju odluka Upravljačkog tela za izgradnju memorijalnih centara čiji je zadatak da pripremi detaljan plan aktivnosti za izgradnju i održavanje dva memorijalna centra, da prati sprovođenje tih aktivnosti, da organizuje događaje i aktivnosti koje se tiču memorijalnih centara, kao i da promoviše njihov značaj u javnosti, navodi se u saopštenju Vlade Republike Srpske.
Za koopredsednika Operativnog odbora iz Republike Srpske imenovan je Danijel Egić, ministar rada i boračko-invalidske zaštite.
U Operativni odbor imenovani su i Danijel Dragičević, šef kabineta predsednika Republike Srpske, Željka Stojičić, ministar prosvete i kulture, Zora Vidović, ministar finansija, Bojan Vipotnik, ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju, Tanja Tuleković, direktor JU "Spomen –područje Donja Gradina", Radenko Reljić, načelnik opštine Kozarska Dubica, saopšteno je iz Vlade Srpske.
Osnivanje pomenutih radnih tela definisano je ranije potpisanim Memorandumom o saradnji na realizaciji projekta izgradnje dva memorijalna centra posvećena Jasenovačkim žrtvama, zaključuje se u saopštenju.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala