- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Bivši Novakov trener brusi „novog Novaka“

© AP Photo / Tertius PickardBoris Beker
Boris Beker - Sputnik Srbija, 1920, 19.10.2023
Pratite nas
Holger Rune, mladi danski teniser, koji je često nazivan i „novim Novakom“ nedavno je prekinuo saradnju sa Patrikom Muratogluom, a naredni trener biće mu Boris Beker. Slavni Nemac trenirao je sa mladim Dancem, posle čega je potvrđena saradnja.
U prethodnom periodu Holger Rune nije uspevao da ostvari željene rezultate, igrao je daleko ispod očekivanja i rano ispadao sa turnira.
Prva polovina sezone nije bila loša za mladog Danca, osvojio je turnir u Minhenu, dok je imao finala u Monte Karlu i Rimu gde je čak na tom putu pobedio i Novaka Đokovića.
Međutim od Mastersa u Toronto Rune ne uspeva da prođe drugo kolo, a od tog turnira igrao je još četiri uključujući i US Open gde je eliminisan u prvom kolu.
Maks Ferstapen – vozač Red Bula - Sputnik Srbija, 1920, 19.10.2023
SPORT
Britanci hvale Novaka – „Ferstapen nije kao Đoković“
Svaki meč gubio je od daleko lošije rangiranih tenisera. Jedan od razloga bile su povrede, međutim jasno je bilo da je Runeu znatno opala forma, pao je i pred Miomirom Kecmanovićem u drugom kolu turnira u Stokholmu.
Isto tako jasno je postalo da mladom Dancu fali član u timu, a prema fotografijama koje su objavljene to će biti Boris Beker, bivši trener Novaka Đokovića.

„Bilo je sjajno biti u prilici da razgovaram sa nekim ko je i sam osvajao najveće titule. Bila je to zaista sjajna nedelja rada. Borisa dugo poznajem. On prati sve u tenisu i nekoliko puta mi je pisao. Kada sam bio mlađi, dao mi je nekoliko saveta i tako pokazao da me podržava“, rekao je Rune.

Ubrzo se oglasio i Boris Beker, koji je potvrdio da će do kraja sezone biti zadužen za karijeru i razvoj talentovanog Danca.
„Mogu da potvrdim da sam trener Holgera Runea. Pomalo sam bio ponosan kada me je pitao. Kontakt je postojao već duže, a sada je to dobar spoj. Moja obaveze mi dozvoljavaju i uvek sam bio zainteresovan da radim sa Runeom, pošto ga vidim na terenu sa toliko zalaganja i temperamenta. Razgovarao sam i sa njegovom majkom Aneke i trenerom Lapo Bekerinijem“, izjavio je Boris Beker za Eurosport.
Aneke Rune, majka mladog tenisera, otkrila je da je Nemac pomagao njenom sinu jer je Lars Kristensen, Holgerov trener, imao obaveze, međutim to može da bude saradnja na duže staze.
Beker je sa Novakom radio u periodu od 2013. do 2016. godine. Za te tri godine srpski as osvojio je čak 32 titule.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 16.10.2023
SPORT
Nastavlja se vladavina Novaka Đokovića – Alkaras bezuspešno pretio
Goran Ivanišević i Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 15.10.2023
SPORT
Ivanišević otvorio dušu: „Uvek sam ja kriv – ali srećan sam što treniram genija“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala