- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.
Samohodna haubica msta S u zoni specijalne vojne operacije - Sputnik Srbija

UŽIVO Ruske snage sprečile pokušaj ukrajinske vojske da se utvrdi na levoj obali Dnjepra

Pratite nas
Ruska vojska je oborila 28 ukrajinskih dronova iznad nekoliko ruskih regiona. Ruska avijacija aktivna na krasnolomanskom pravcu.
Sadržaj
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
19:36 18.10.2023
Ruska vojska je u Belgorodskoj oblasti oborila ukrajinski dron, žrtava i štete nema.
19:15 18.10.2023
Ruske snage su sprečile pokušaj ukrajinske vojske da se utvrdi na levoj obali Dnjepra, rekao je gubernator Hersonske oblasti Vladimir Saljdo.
Kako je dodao, protivnik je pretrpeo teške gubitke.
17:55 18.10.2023
Ukrajinske snage pokušale su večeras da udarnim raketama S-200 napadnu Krim. Ruska PVO je presrela dve rakete. Žrtava nije bilo.
16:48 18.10.2023
U Sevastopolju je proglašena vazdušna opasnost, rekao je gubernator Mihail Razvožajev.
Flota u Sevastopolju odbija napade ukrajinskih snaga iz vazduha u oblasti Suharna balka, sve službe su su stanju bojeve gotovosti, dodao je on.
Posle izvesnog vremena vazdušna opasnost je ukinuta.
Prema prvim podacima, oborena je raketa. Gubernator je rekao da nema ni materijalne štete ni žrtava.
14:43 18.10.2023
Glavno sa brifinga ruskog Ministarstva odbrane:
◾Ruske oružane snage su odbile 13 napada Oružanih snaga Ukrajine na kupjanskom pravcu;
◾Crnomorska flota u centralnom delu Crnog mora uništila je bespilotno plovilo Oružanih snaga Ukrajine;
◾Gubici Oružanih snaga Ukrajine iznosili su oko 115 poginulih i ranjenih vojnika na donjeckom pravcu;
◾Ruske oružane snage su odbile jedan napad Oružanih snaga Ukrajine na Krasnolimanskom pravcu, neprijatelj je izgubio do 60 vojnika i 4 jedinice tehnike;
◾Ruske oružane snage na aerodromu Lozovo u Dnjepropetrovskoj oblasti uništile su skladište avijacijskog naoružanja ukrajinskog Ratnog vazduhoplovstva;
◾Ruske oružane snage su izvele napad položaje Oružanih snaga Ukrajine u području Grigorovke, Červonog Dibrova i Serebrjanske šume;
◾Oružane snage Rusije sprečile su aktivnosti četiri diverzantsko-izviđačke grupe Oružanih snaga Ukrajine u Hersonskoj oblasti;
◾Oružane snage Ukrajine izgubile su oko 80 vojnika na kupjanskom pravcu;
◾Oružane snage Rusije odbile su napad jurišne grupe Oružanih snaga Ukrajine u području Červonog u Zaporoškoj oblasti;
◾Gubici Oružanih snaga Ukrajine na južnodonjeckom pravcu iznosili su 170 vojnih lica;
◾Ruske oružane snage su uništile komandne centre i osmatračnice dve ukrajinske brigade u DNR i Zaporoškoj oblasti;
◾Ruske oružane snage su odbile napad Oružanih snaga Ukrajine na zaporoškom pravcu, gubici neprijatelja iznosili su oko 85 vojnika.
10:30 18.10.2023
Ukrajinske trupe izvele su noću raketni napad na regionalnu bolnicu u Aljoški u Hersonskoj oblasti, uništena su sva medicinska vozila, a gađana je i ambulanta u selu Nova Majačka, napisao je šef regionalne vlade Andrej Aleksejenko na svom Telegram kanalu. .
Uništena je zgrada ambulante u Novoj Majački, gde je pružana pomoć stanovnicima mnogih sela u regionu. Napomenuo je da nije bilo žrtava. Aleksejenko je one koji su izveo napad nazvao „fašistima“ i rekao da vlasti neće ostaviti ljude bez medicinske nege.
09:07 18.10.2023
Eksplozija je odjeknula u Dnjepropetrovsku, javljaju ukrajinski mediji.
Eksplozija se čula i u Zaporožju.
07:40 18.10.2023
Napad 10 bespilotnih letelica iz sastava Oružanih snaga Ukrajine zaustavljen je u Kurskoj oblasti. Povređenih i materijalne štete nije bilo, rekao je gubernator regiona Roman Starojt.
07:36 18.10.2023
Lovci-bombarderi Su-34 grupe Zapad izveli su vazdušni napad na privremene baze dve mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine na kupjanskom pravcu, saopštio je šef pres centra grupe Sergej Zibinski.
„Kupjanskom pravcu, posade lovaca-bombardera Su-34 grupe Zapad izvele su vazdušne udare na privremene punktove i uporišta jedinica 32. i 43. mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine u području ​sela Peščano“, rekao je Zibinski.
Prema njegovim informacijama, artiljerijski sistemi pogodili su položaje i skloništa 68. jegerske i 32. mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine u području Sergejevke.
Šef pres centra je takođe izvestio da je tokom kontrabaterijske borbe vojska uništila četiri samohodne artiljerijske jedinice, od kojih su dve 2S1 Gvozdika, samohodni top „Krab“ i samohodni top AS-90 u području Petropavlovke i Peščanog.
07:28 18.10.2023
Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je u noći bilo presretnuto 28 ukrajinskih bespilotnih letelica nad teritorijom nekoliko ruskih regiona.
Kako je saopšteno na Telegram kanalu vojnog resora, dronovi su oboreni iznad teritorije Belgorodske i Kurske oblasti, kao i iznad Crnog mora.
Ministarstvo ne iznosi druge detalje o uništenim dronovima.
Prema podacima Ministarstva odbrane, bespilotne letelice su pokušavale da „izvedu teroristički napad na ciljeve na teritoriji Ruske Federacije“.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala