- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ovo može samo Srbija – od drame do bolje pozicije za tren oka

© Sputnik / Lola ĐorđevićSrbija i Crna Gora
Srbija i Crna Gora - Sputnik Srbija, 1920, 18.10.2023
Pratite nas
Fudbalska reprezentacija Srbije je sebe umalo dovela do dramatične situacije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, ali su, zahvaljujući tandemu Mitrović - Tadić stvari sada bolje od očekivanih.
Srbija je imala imperativ pobede u osmom kolu kvalifikacija protiv Crne Gore, posle poraza od Mađarske u gostima, ali je do 74. minuta rezultat bio nerešen - 1:1.
Kako je u istom periodu i Mađarska bila u nepovoljnoj situaciji u Litvaniji, priviđao se scenario po kome će Srbija pasti na četvrto mesto u grupi.
Ipak, sa dva brza gola, za tri minuta, u režiji rekordera i kapitena, Aleksandra Mitrovića i Dušana Tadića, Srbija je obezbedila pobedu, a kako je Mađarska stigla do remija u Litvaniji, stvari su otišle u dobrom smeru.
Srbija sada ima 13 poena posle sedam utakmica, jedan manje od Mađarske koja ima i meč manje i za potvrdu plasmana na Evropsko prvenstvo neophodan joj je još samo bod u poslednjem kolu protiv Bugarske.
Ipak, pobeda nad Crnom Gorom je uz bodove donela Srbiji i napredak na potencijalnom žrebu za grupe na Evropskom prvenstvu.
Srpski tim je popravio svoju poziciju u trećem šeširu, u kom se sada uz nju nalaze Danska, Škotska, koja je obezbedila plasman na EURO, Ukrajina, Holandija i Češka.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala