- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Podignuta optužnica zbog masakra u okolini Mladenovca

© Sputnik . Lola ĐorđevićForenzičar pored lokve krvi ispred osnovne škole Momčilo Živojinović u selu Dubona kod Mladenovca, gde je masovni ubica počeo krvavi pir
Forenzičar pored lokve krvi ispred osnovne škole Momčilo Živojinović u selu Dubona kod Mladenovca, gde je masovni ubica počeo krvavi pir - Sputnik Srbija, 1920, 18.10.2023
Pratite nas
Više javno tužilaštvo u Smederevu podiglo je danas optužnicu protiv U. B, kojem se na teret stavlja da je 4. maja u selima Dubona i Malo Orašje ubio devet, ranio 12 ljudi i pokušao da ubije još 20 ljudi.
Pored U. B. na optužnici se nalaze i njegov otac R. B, ujak G. G. i brat od ujaka B. G. iz Kragujevca, navodi se u saopštenju tog Tužilaštva.
U. B. optužnicom se tereti za krivična dela teško ubistvo u sticaju sa krivičnim delima nedozvoljena proizvodnja proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, otmica i neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila.
Njegovom ocu R. B. se stavlja na teret krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i teško delo protiv opšte sigurnosti.
G. G. i B. G. optuženi su za krivično delo nedozvoljena proizvodnja proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.
Optužnica je predata Višem sudu u Smederevu na odluku o potvrđivanju sa predlogom da se optuženima produži pritvor.
S obzirom da U. B. u vreme izvršenja krivičnog dela nije imao navršenu 21 godinu njemu nije moguće izreći kaznu doživotnog zatvora već je najveća moguća kazna 20 godina, što je tužilaštvo predložilo u optužnici.
Tužilašto je predložilo i da se njegov otac osudi na kaznu zatvora od 20 godina, dok je za G. G. i B. G. predložena kazna zatvora od po šest godina.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala