- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Društvena mreža Iks testira godišnju pretplatu, cilj – eliminacija botova i spamera

© AP Photo / Jonathan Brady/PALogo Iks
Logo Iks - Sputnik Srbija, 1920, 18.10.2023
Pratite nas
Društvena mreža Iks počela je da naplaćuje korisnicima jedan dolar godišnje za pristup osnovnim funkcijama kao što je mogućnost da se nešto objavi na mreži ili da se reaguje na tvitove.
Ova vrsta preplate, nazvana „Nije bot“ (Not a bot), danas je predstavljena novim korisnicima na Novom Zelandu i Filipinima, ali proširiće se globalno, prenosi britanski Ekonomist.
Vlasnik „Iksa“ Ilon Mask rekao je da je osnovna ideja ove pretplate da se eliminišu botovi i spameri - osobe koje zatrpavaju društvene mreže neželjenim sadržajem.
Testiranje ove vrste pretplate će se primenjivati samo za nove naloge na Iksu. Korisnici koji se prethodno pretplate na premijum pretplatničku uslugu za 3,99 dolara mesečno će biti oslobođeni od plaćanja ove godišnje pretplate.
Novi korisnici na Novom Zelandu i Filipinima koji nemaju ni premijum ni godišnju pretplatu moći će samo da čitaju objave, gledaju video-zapise i prate naloge, ali interakcija im neće biti dostupna, preneo je Tanjug.
Mask je prethodno podsticao korisnike da se pretplate na premijum uslugu. Oni koji to učine dobijaju plavu kvačicu na profilu, odnosno potvrdu da je nalog proveren.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala