- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Rusi upotrebili najnoviji raketni lanser: „Tosočka“ se pokazala u zoni SVO /video/

© Sputnik / Evgeniй Biяtov / Uđi u bazu fotografijaHaubice "Giacint S" u krasnolimanskom pravcu
Haubice Giacint S u krasnolimanskom pravcu - Sputnik Srbija, 1920, 17.10.2023
Pratite nas
Posada višecevnog raketnog lansera TOS-2 „tosočka“ Jedinica za radijacionu, hemijsku i biološku zaštitu (RHEB) Centralnog vojnog okruga uništila je grupu ukrajinske pešadije u jednom od utvrđenih područja u zoni specijalne vojne operacije, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.
„Nakon što je stigla na položaj, posada je lansirala termobarički projektil povećanog dometa i uspešno je pogodila grupu pešadije protivnika koja je bila koncentrisana u utvrđenom području“, saopšteno je iz Ministarstva za Sputnjik.
Stručnjaci Jedinica za radijacionu, hemijsku i biološku zaštitu visoko ocenjuju taktičke i tehničke karakteristike „tosočke“. Najnoviji raketni lanser ima povećanu mobilnost, jaču vatrenu moć, a povećani su i domet i preciznost municije koja se koristi.
„Tosočka“ ima bolje tehničke i taktičke karakteristike od sistema TOS-1 „buratino“ i TOS-1A „soncepek“. Sistem je instaliran na šasiju vozila „Ural“ sa povećanom prohodnošću, ima povećan domet gađanja, automatizovane sisteme za nišanjenje, gađanje i upravljanje vatrom.
Višecevni raketni lanser je prvi put predstavljen u junu 2020. godine. Novi sistemi se već isporučuju vojsci gde se testiraju. Nakon uspešnog završetka državnih testiranja, „tosočka“ će biti primljena u naoružanje.
U nastavku pogledajte najnovije izdanje emisije Moj pogled na Rusiju:
Artiljerija sirijske vojske na položajima u provinciji Idlib - Sputnik Srbija, 1920, 17.10.2023
RUSIJA
Šojgu: Vojna industrija dobila pravo da koristi sve rezerve za proizvodnju artiljerije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala