- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Putin uveren u dobar tempo realizacije gasovoda „Snaga Sibira 2“

© Sputnik / Sergeй Guneev / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Mongolije Uhnagijn Hurelsuh i predsednik Rusije Vladimir Putin na sastanku u Pekingu
Predsednik Mongolije Uhnagijn Hurelsuh i predsednik Rusije Vladimir Putin na sastanku u Pekingu - Sputnik Srbija, 1920, 17.10.2023
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin izrazio je uverenje da će izgradnja gasovoda „Snaga Sibira 2“, koji će prolaziti preko teritorije Mongolije do Kine, odvijati dobrim tempom.
„Imamo značajne projekte, višestruke, uključujući i zajednički sa Kinom, mislim, na primer, na izgradnju sistema gasovoda preko Mongolije do Kine. Svi se slažu sa ovim projektom, sve strane žele da učestvuju, žele da rade… Mislim da ćemo se kretati dobrim tempom“, rekao je Putin na sastanku sa predsednikom Mongolije Uhnagijnom Hurelsuhom na marginama Međunarodnog foruma „Pojas i put“ u Pekingu.
Mongolski predsednik je na sastanku konstatovao da je Mongolija zainteresovana za saradnju sa Rusijom u oblasti energetike i saobraćaja.
„Veoma smo zainteresovani za saradnju sa Rusijom na svim velikim projektima koje planiramo da realizujemo u narednim godinama. To su energetika, železnica, auto-putevi“, rekao je on.
Hurelsuk je, takođe, pozvao ruskog lidera da sledeće godine dođe u zvaničnu posetu Mongoliji.
„Sledeće godine biće 85 godina od naše zajedničke pobede na reci Halhin Gol. Poštovani Vladimire Vladimiroviču, potvrđujem svoj poziv da posetite našu lepu zemlju u državnoj poseti tokom proslave ove slavne godišnjice“, rekao je mongolski predsednik.
Međunarodni forum „Pojas i put“ održava se u Pekingu 17. i 18. oktobra.
KAVER INFOGRAFIKA ruski gas Snaga Sibira - Sputnik Srbija, 1920, 25.09.2023
MULTIMEDIJA
INFOGRAFIKA Gasovod „Snaga Sibira“ – posao veka Rusije i Kine!
Predsednik Rusije Vladimir Putin doputovao u Peking - Sputnik Srbija, 1920, 17.10.2023
RUSIJA
Putin na forumu u Pekingu – dočekao ga Si Đinping /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala