- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Sjajni Nikola upisao svoj prvi dabl-dabl – hladnokrvni potezi srpskog talenta za pamćenje /video/

© Sputnik / Lola ĐorđevićNikola Topić
Nikola Topić  - Sputnik Srbija, 1920, 17.10.2023
Pratite nas
Košarkaši Mege savladali su u trećem kolu ABA lige ekipu FMP-a rezultatom 83:73, a veče za pamćenje imao je mladi Nikola Topić koji je ostvario dabl-dabl učinak.
U prve tri deonice Nikola Topić nije toliko bio zapažen, međutim kada je došlo do poslednje četvrtine mladi srpski košarkaš bio je neverovatan.
Samo u četvrtoj deonici dao je 17 poena, dok je do kraja imao 21 poen i tako bio najefikasniji igrač meča. Pored toga upisao je i deset asistencija i dva skoka. U pobedi protiv FMP-a mladi Nikola postigao je svoj prvi dabl-dabl učinak u Megi.
Iako je FMP dobio prvu deonicu, košarkaši Mege brzo su uspeli da se vrate. Rezultat je morao da se prelomi tek u poslednjoj deonici, a tada je ključnu ulogu imao talentovani Topić.
Srpski košarkaš od 2020. godine je član Crvene zvezde, još tada je potpisao stipendijski ugovor, a od početka aktuelne sezone je na pozajmici u Megi.
Za crveno-bele Topić je debitovao prošle godine u ABA ligi protiv Krke, kada je ujedno postao i najmlađi strelac Crvene zvezde. Iste godine upisao je i prvi nastup u Evroligi protiv Bajerna.
Topićev talenat još više je došao do izražaja tokom juniorskog Evropskog prvenstva kada je kao kapiten sa Srbijom stigao do zlatne medalje. Bio je najkorisniji igrač šampionata i bio je u sastavu idealne petorke. Prosečno je beležio 15,3 poena, 5,1 asistenciju i 3,7 skokova.
Anketa
Ko će pobediti na prelomnom kvalifikacionom meču EP u fudbalu?
Bogdan Bogdanović - Sputnik Srbija, 1920, 17.10.2023
SPORT
Filip se sve više dokazuje u Americi – Bogdanović može još bolje
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala