- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Milatović: Ne bih voleo da je Picula zloupotrebljen

© AP Photo / Misha JaparidzeTonino Picula
Tonino Picula - Sputnik Srbija, 1920, 17.10.2023
Pratite nas
Komentarišući zahteve poslanika Evropskog parlamenta Tonina Picule koji je kazao da bi bilo dobro odložiti popis u Crnog Gori, predsednik Crne Gore Jakov Milatović je rekao da ne bi voleo da se ta tema politizuje, kao i da "ne bi želeo da je Picula zloupotrebljen od lokalnih političara da bude njihov mikrofon".
“Imamo jasne stavove Eurostata, koji je pre par dana rekao da smatra da je MONSTAT spreman da sprovede popis na ispravan i zakonski način. Ne bih voleo da se ova tema politizuje, Crna Gora je dovoljno demokratski zrela da sprovede popis i treba da se stavi fokus na druge rezultate popisa“, istakao je Milatović.
On napominje da fokus treba staviti na to koliko ljudi živi u Crnoj Gori i kakve su demografske karakteristike stanovništva, na informacije koje su, kako je rekao, potrebne da bi u narednom periodu "znali da donosimo neke puno kvalitetnije politike za život naših građana".

"Poziv na bojkot popisa je poziv na protivzakonito delovanje“, istakao je Milatović.

Kako je naveo, dobro je što su dobili "obrise kako bi Vlada trebala da izgleda“, ali da nije dobro što u njoj neće biti predstavnika Bošnjačke stranke, prenosi podgorički Dan.
„Ja sam govorio da je Crnoj Gori potrebna inkluzivna i stabilna vlada. Nije dobro što će vlada biti manjinska, jer nakon izbora 2020. treći put imamo manjinsku vladu, to pokazuje da nismo dovoljno demokratski zreli da napravimo vladu koja će imati većinsku podršku u parlamentu“, rekao je on.
Milatović smatra da je dobra stvar što će Crna Gora dobiti vladu koja će imati podršku značajnog broja poslanika.
„To je ona vlada koja bi mogla sa podrškom u parlamentu da napravi krupan korak u imenovanju u pravosuđu. To je neophodno za značajniji korak na EU. Ima dobrih, ima manje dobrih stvari, ali dobro da će Crna Gora konačno nakon izbora koji su bili pre četiri meseca, dobiti vladu“, rekao je.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala