- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Dodik: Kina za razliku od Zapada spremna za jačanje saradnje sa malim zemljama bez uslovljavanja

© Tanjug / FOTO SRNA/BORISLAV ZDRINJAMilorad Dodik
Milorad Dodik - Sputnik Srbija, 1920, 17.10.2023
Pratite nas
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da potpisivanje niza sporazuma između Srbije i Kine danas u Pekingu, od kojih je najvažniji Sporazum o slobodnoj trgovini, potpisan u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i kineskog predsednika Si Đinpinga, predstavlja veliki uspeh Srbije i njeno značajno uvažavanje od Kine.
"To u isti mah govori i pokazuje koliko opet politike sa Zapada nisu korektne. Zahvaljujući održavanju dobrih odnosa Srbije i Kine, Aleksandra Vučića i Si Đinpinga, Srbija sa Kinom beleži veliki napredak u svim oblastima gde postoji saradnja, te je tako inicijativa "Pojas i put" donela dalji napredak u saradnje ove dve prijateljske zemlje", istakao je Dodik.
On je naveo da su Vučić i Si i ovog puta potvrdili neraskidive prijateljske veze dve države, ponosni na saradnju i rezultate koje su postigli, uključujući i današnji Sporazum o slobodnoj trgovini.
"Ovaj sporazum predstavlja novi zalet u privrednom razvoju Srbije što je još jedna potvrda dobre politike koju vodi Aleksandar Vučić", naglasio je Dodik za Srnu.
Prema njegovim rečima, ovaj sporazum će označiti nastavak jačanja izuzetno dobre saradnje i razvoja odnosa Kine i Srbije na dobrobit obe zemlje, a posebno njihovih stanovnika.
Dodik je istakao da je ovo ujedno i potvrda da je Kina velika svetska sila koja je spremna za jačanje saradnje i sa malim zemljama bez postavljanja bilo kakvih uslova za razliku od pojedinih zapadnih zemalja.
Koja sve vrata otvaraju Srbiji novi sporazumi sa Kinom pogledajte u emisiji "Svet sa Sputnjikom":
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala