- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

UEFA drastično kaznila srpske klubove!

© Sputnik / Vladimir Pesnya / Uđi u bazu fotografijaUEFA logo
UEFA logo - Sputnik Srbija, 1920, 16.10.2023
Pratite nas
UEFA je žestoko kaznila srpske klubove koji nastupaju u takmičenjima pod njenim okriljem, Crvena zvezda je kažnjena sa 62.000 evra i smanjivanjem kapaciteta stadiona za 10.000 mesta, dok je TSC narednu utakmicu igrati sa 1.000 navijača manje.
UEFA je ponovo bila oštra prema srpskim klubovima, a razlozi za kasne su „diskriminatorsko ponašanje“ i „blokiranje prolaza“.
“Kažnjava se FK Crvena Zvezda sa 40.000 evra, uz delimično zatvaranje stadiona, od najmanje 10.000 sedišta u narednoj utakmici pod okriljem UEFA koju klub bude igrao kao domaćin zbog diskriminatorskog ponašanja navijača. Takođe, kažnjava se FK Crvena Zvezda sa 22.000 evra zbog blokiranih prolaza”, navela je UEFA na svom sajtu.
Tako će crveno-beli morati da plate kaznu od 62.000 evra, uz smanjenje kapaciteta, koje će dodatno koštati srpskog šampiona, s obzirom na to da neće moći da prodaje ulaznice za pomenuti duel protiv Lajpciga.
Kažnjen je i TSC zbog ponašanja navijača tokom duela sa Olimpijakosom, pa će i oni takođe morati da umanje kapacitet stadiona u Bačkoj Topoli u narednom susretu. I to za 1.000 sedišta, što je drastično umanjenje, ako se uzme u obzir da je kapacitet TSC arene 4.500 mesta.
U oba slučaja UEFA je samo navela da se radi o diskriminatorskom ponašanju navijača, bez dodatnih pojašnjenja. Od ranije je poznato da je vicešampion Srbije rasprodao pakete ulaznica za mečeve u grupnoj fazi Lige Evrope, pa će se klub iz Bačke Topole sada naći u nenadanim problemima.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala