Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Selaković uručio boračku Spomenicu porodici stradalog policajca na Kosmetu /foto/

© Sputnik / Boban NovovićSelaković uručio Boračku spomenicu Milici Perović, majci Srđana Perovića koji je poginuo na Kosovu i Metohiji borbi protiv albanskih terorista.
Selaković uručio Boračku spomenicu Milici Perović, majci Srđana Perovića koji je poginuo na Kosovu i Metohiji borbi protiv albanskih terorista. - Sputnik Srbija, 1920, 16.10.2023
Pratite nas
Ministar rada i socijalnog staranja Republike Srbije Nikola Selaković večeras je u Podgorici uručio Boračku spomenicu Milici Perović, majci Srđana Perovića koji je poginuo na Kosovu i Metohiji 1998. godine u borbi protiv albanskih terorista.
Selaković je istakao da je po nalogu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića zadužen za brigu o porodicama stradalih boraca, posebno onima koji su poginuli na Kosovu i Metohiji u borbama protiv albanskih terorista.
On je istakao da se Srbija sjetila svojih junaka i prekinula višedecenijsku amneziju, te da je počelo „klupko da se odmotava“.

„Srbija se setila besmrtnog Srđana Perovića. Počeli smo duhovno obnavljamo i postavljamo stvari koje nas čine Srbima, za svoju Peć, za svoje Kosovo i srpski narod, i za srpske države“, rekao je Selaković.

On je naglasio da je Boračka spomenica potvrda da Srbija brine o svojim borcima, kako onim koji su živi, tako i onima koji su svoje živote dali za otadžbinu.
Iz Ministarstva za rad i socijalno staranje pojašnjeno je da porodica Srđana Perovića nije imala nikakav status u Crnoj Gori, odnosno nije bila prepoznata kao porodica palog borca. Zalaganjem ministra Selakovića to je otkriveno i Ministarstvo je pomoglo da se ta nepravda ispravi.
"Nakon porodice Perović počeli smo da nalazimo još takvih porodica i da radimo na tome da im se status reši", zaključuje se u saopštenju.
© Sputnik / Boban NovovićMajka Srđana Perovića na dodeli Boračke spomenice
Majka Srđana Perovića na dodeli Boračke spomenice - Sputnik Srbija, 1920, 16.10.2023
Majka Srđana Perovića na dodeli Boračke spomenice
Selaković je dodao da je lik Srđana Perovića oslikan na fesci kosovskih novomučenika u crkvi kod Kraljeva.
Perović je bio pripadnik interventne jedinice MUP-a Srbije, a mučenički je stradao u selu Lođe, kod Peći, nakon što su ga zarobili i mučili albanski teroristi.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala