- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Možda je sada jasnije zašto je Panter „pobesneo“ u Madridu

© Sputnik / Lola ĐorđevićKošarkaš Partizana Kevin Panter
Košarkaš Partizana Kevin Panter - Sputnik Srbija, 1920, 15.10.2023
Pratite nas
Španski košarkaš Serhio Ljulj jedan je od boljih evropskih igrača 21. veka, ali nije mu bilo strano da upotrebi nekada i prljave metode kako bi došao do cilja. Sećamo se kako je isprovocirao Kevina Pantera prošle sezone, a sada je slično uradio i treneru Mursije Situ Alonsu.
Real je slavio protiv Mursije sa 106:92, a u toku duela bilo je i nekih varnica na terenu kada su gosti pokušavali da isprovociraju igrače Reala, ali u tome nisu uspeli. Bilo je i dosta verbalnih okršaja, a sve je kulminiralo na kraju prvog poluvremena sukobom Ljulja i Alonsa.
Po završetku prvog poluvremena, igrači oba tima krenuli su ka svlačionicama, a Ljulj je prišao treneru Mursije i nešto mu dobacio, a zatim ga je "potapšao" po glavi. To se treneru Mursije nije svidelo jer mu Ljulj očigledno nije ništa lepo rekao.
Zbog svega je Alonso izgubio živce i hteo je da se obračuna s iskusnim igračem Reala koji je uveliko već bio u tunelu dvorane u Madridu.
Alonso je dozivao Ljulja da stane jer je imao šta da mu kaže, ali tu se zadesio i Džanan Musa koji je odlučio da reaguje i smiri protivničkog trenera.
Na kraju su svi otišli u svlačionicu, a kada su se vratili na parket situacija je bila dosta smirenija.
Podsećanja radi, Ljuljev potez i udaranje Kevina Pantera pokazali su se kao ključni prošle godine u četvrtfinalnom obračunu Evrolige između Real Madrida i Partizana. Do tada je sve išlo crno-belima na ruku, ali je Panter reagovao plahovito, pao je na provkacije Ljulja, pa je sve kasnije što se dogodilo - istorija.
Najdeblji kraj izvukao je Dante Egzum.
„To je nešto što je u prošlosti, što je završeno, ostavio sam to iza sebe i mislim da su i igrači Reala. Moglo je sa tim da se postupa drugačije, posebno iz perspektive Evrolige. Mislim da je tu učinjeno mnogo nefer stvari, ali smo se na kraju oporavili i osvojili ABA ligu“, prisetio se Dante Egzum.
Goran Ivanišević i Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 15.10.2023
SPORT
Ivanišević otvorio dušu: „Uvek sam ja kriv – ali srećan sam što treniram genija“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala