- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.
Specijalna vojna operacija u Ukrajini - Sputnik Srbija

UŽIVO Eksplozije kod Hersona; potučene ukrajinske jedinice kod Ugljedara i Nikoljskog

Pratite nas
Nastavlja se specijalna vojna operacija ruske vojske u Ukrajini. Nastavljaju se borbe na više delova fronta, a ruske jedinice uspešno odbijaju napade protivnika.
Sadržaj
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
21:55 14.10.2023
Eksplozije odjeknule su u delovima Hersona koji su pod kontrolom ukrajinske vojske, prenose mediji.
Za sada nema informacija šta su bile mete. Napad je usledio u večernjim satima.
19:56 14.10.2023
Kontraofanziva koja nije dala rezultate dovela je do toga da su ukrajinski vojnici ostali demoralisani, izjavio je Oleg Soskin, bivši savetnik nekadašnjeg ukrajinskog predsednika Leonida Kučme.
„Komandanti su slali svoje vojnike u frontalne napade. Raste nezadovoljstvo, ljudi su demoralisani“, rekao je on.
Soskin je ocenio i da ukrajinska vojska za protekla četiri meseca koliko traje kontraofanziva nije uspela da ostvari nikakve značajnije rezultate. Pritom, dodao je on, ukrajinska vojska ostala je i bez velikog broja ljudstva i vojne tehnike.
18:31 14.10.2023
Ruske PVO snage oborile su ukrajinski dron iznad Belgorodske oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.
Kako se navodi, Kijev je pokušao da izvede napad na rusku oblast oko 17.30 po lokalnom vremenu, međutim dežurna PVO jedinica otkrila je dron i oborila ga.
18:31 14.10.2023
Ukrajinska vojska - Sputnik Srbija, 1920, 14.10.2023
Specijalna operacija u Ukrajini
Bivši američki obaveštajac: Ukrajinskoj vojsci preti potpuno uništenje
12:52 14.10.2023
Najvažnije sa brifinga ruskog Ministarstva odbrane:
Ruska vojska je kupjanskom pravcu kod mesta Ivanovka, Siljkovka i Timkovka odbila sedam napada ukrajinskih snaga;
Ukrajinska vojska je u poslednja 24 sata izgubila na južnodonjeckom pravcu 170 vojnika, a na kupjanskom pravcu bilo 215 poginulih i ranjenih;
Ruske snage su kod Limana Prvog u Harkovskoj oblasti osujetili delovanje ukrajinske diverziono-obaveštajne grupe; Sprečeno je delovanje i jedne takve grupe na ostrvu Aljoškinski
Ruska PVO je u poslednja 24 sata uništila 31 ukrajinski dron;
Ruske snage potukle su ukrajinske jedinice kod Ugljedara i Nikoljskog;
Na donjeckom pravcu ukrajinska vojska izgubila je 185 vojnika;
Ruske snage su na donjeckom pravcu odbili ukrajinski napada i naneli teške gubitke i živoj sili i tehnici Ukrajinaca kod Andrejevke, Kleščovke, Kurdjumovke i Marjinke.
11:19 14.10.2023
Ruska vojska sprečila je desant ukrajinskih snaga na levu obalu Dnjepra kod Antonovskog mosta, rekao je gubernator Hersonske oblasti Vladimir Saljdo. Uništena su četiri protivnička čamca sa posadom.
09:41 14.10.2023
08:47 14.10.2023
Ruska vojska je ostvarila fantastične uspehe u Donjeckoj oblasti. rekao je bivši američki obaveštajac Skot Riter za Jutjub kanal "Gegenpol".
"Pored toga, Rusi su prešli u ofanzivu duže cele linije fronta. Ukrajina nema više pojačanja, gledamo raspad Oružanih snaga Ukrajine. I američki predsednik Džozef Bajden tu ne može ništa", rekao je on.
Dodao je da u SAD postoji kriza po pitanju dalje podrške Kijevu.
"Kriza je počela još pre sukoba na Bliskom istoku. SAD su se našle u komplikovanom položaju od samog početka kad su počele da pomažu Ukrajini. Činjenica je ukrajinska vojska gubi rat", zaključio je on.
08:17 14.10.2023
Crnomorska flota održava na ulazu u luku Sevastopolj antidiverzione vežbe uz primenu protivpodmorničkih minobacača, rekao je gubernator grada Mihail Razvožajev.
Građani su upozoreni da se održavaju vežbe.
08:13 14.10.2023
Sjedinjene Države neće uspeti da istovremeno podržavaju i Ukrajinu i Izrael, tvrdnje da će moći su smešne, rekao je bivši analitičar CIA Lari Džonson u intervjuu za Jutjub kanal „Džadžing fridom“.
„Smešna mi je bila izjava američkog državnog sekretara Lojda Ostina da možemo da vodimo rat na dva fronta. Mi ne može da ratujemo ni na frontu u Ukrajini“, naveo je on i dodao da oružje koje bi Vašington mogao da isporuči Kijevu još ni ne postoji i neće ni biti proizvedeno u skorije vreme.
Takođe on smatra da je proizraelski lobi u SAD znatno jači od proukrajinskog što će omogućiti da Izrael prvi dobije oružje.
„Ukrajina će stati na začelje reda. Neće ni dočekati oružje“, zaključio je Džonson.
07:23 14.10.2023
Jedinice grupe "Centar" Oružanih snaga Rusije odbile su devet napada ukrajinskih snaga na krasnolimanskom pravcu, rekao je za Sputnjik načelnik pres centra grupe Aleksandar Savčuk.
07:20 14.10.2023
Ruska PVO je jutros uništila dva ukrajinska drona kod obala Krasnodarske oblasti, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.
Zbog toga su privremeno bili ograničeni letovi na aerodromu u Sočiju. Aerodrom sada radi normalno.
07:18 14.10.2023
Pripadnici desantnih snaga Rusije su uz pomoć FPV drona otkrili i likvidirali ukrajinske pešadince na artjomovskom pravcu koji su pokušali da se sakriju u rovovima, rekli su za Sputnjik u Ministarstvu odbrane Rusije.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala