Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Srpska lista: Priština što pre da raspiše izbore na severu, spremni smo da učestvujemo

© Foto : Kosovo onlajn/jutjub/skrinšotLeposavić, pripreme za obeležavanje Dana srpskog jedinstva
Leposavić, pripreme za obeležavanje Dana srpskog jedinstva - Sputnik Srbija, 1920, 13.10.2023
Pratite nas
Predstavnici Srpske liste pozvali su vlasti u Prištini da što pre raspišu vanredne izbore u četiri opštine na Kosovu i Metohiji, izrazivši potrebu da se na taj način zaustavi dalji rad nelegitimnih Kurtijevih gradonačelnika i skupština opština koji rezultira svakodnevnom groznom situacijom po Srbe na severu Kosmeta.
Na pres-konferenciji je predsednik Srpske lista Goran Rakić istakao da premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti pod izgovorima demokratije i borbe protiv kriminala svakodnevno teroriše srpski narod i čini uslove za život nepodnošljivim.
„Za Aljbina Kurtija je demokratija nelegitimna eksproprijacija kojom otima zemlju srpskim domaćinima, borbu protiv kriminala vidi tako što pošalje specijalce na sever da hapse nedužne građane, da pucaju na njih i odvode ih u prištinske kazamate“, rekao je Rakić.
On je pozvao da se što pre raspišu izbori u četiri opštine na severu.

„Zato ćemo i ovog puta ćemo poslušati savet predsednika Vučića i danas šaljemo poruku da smo spremni da učestvujemo na izborima na severu Kosova i Metohije, i time podstaknemo politički proces i dijalog koji bi doveli do ispunjenja naših uslova koje smo više puta do sada isticali. Zato tražimo od Prištine da u najkraćem roku raspiše vanredne lokalne izbore za gradonačelnike i odbornike u sve četiri opštine na severu Kosova i Metohije“, kazao je on.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala