- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Italijani pokušali da iskoriste situaciju, ali je Srbin ostao veran Rusima

© CEV/Vladimir MarkovicZoran Terzić, selektor odbojkašica Srbije
Zoran Terzić, selektor odbojkašica Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 12.10.2023
Pratite nas
Trofejni stručnjak Zoran Terzić koji je 20 godina sedeo na klupi odbojkaške reprezentacije Srbije, a sada vodi Rusiju, odbio je ponudu Italije koja ga je zvala da bude novi selektor.
Otkako je u maju Zoran Terzić imenovan na mesto selektora Rusije, zbog situacije u kojoj se nalazi najveća pravoslavna zemlja, još nije debitovao sa „zbornaja komandom“, zbog čega mu je ruski odbojkaški savez dao odrešene ruke da pronađe novi angažman bez ikakvih posledica.
Nakon što su to čuli Italijani, bacili su se na posao i kontaktirali su najtrofejnijeg stručnjaka u ženskoj odbojci, koji je sa Srbijom praktično osvojio sve što se osvojiti može u gotovo dve decenije dugom angažmanu. Za 20 godina osvojio je 20 medalja na najvećim takmičenjim sa „gracijama“.
Ipak, Zoran Terzić je posle nekoliko dana razmatranja ponude odlučio da ne prihvati ponudu „azura“ i da ostane veran Rusiji.
Kada je trenerska klupska karijera u pitanju, on je vodio Crvenu zvezdu, Metalac, Peruđu, Dinamo Bukurešt, Omičku iz Omska, Targovište, Volero iz Ciriha i turski Fenerbahče.
Pogledajte intervju sa Vladimirom Jovanovićem.
Karlos Alkaras - Sputnik Srbija, 1920, 12.10.2023
SPORT
Alkaras progovorio o trci sa Đokovićem: „Zakomplikovalo se...“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala