Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vojska Srbije dobila novi avion, piloti se obučavali u Španiji /foto/

© Tanjug / MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJETransportni avion CASA C-295
Transportni avion CASA C-295 - Sputnik Srbija, 1920, 12.10.2023
Pratite nas
Ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović posetili su danas aerodrom „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ u Batajnici, gde je smešten transportni avion CASA C-295, nabavljen za potrebe Vojske Srbije.
Vučeviću i Mojsiloviću su predstavljene namena, mogućnosti i karakteristike tog vazduhoplova uvedenog u upotrebu u Vojsci Srbije, koji će značajno doprineti jačanju njenih sposobnosti, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.
© Tanjug / MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJEMilošu Vučeviću i Milanu Mojsiloviću su predstavljene namena,mogućnosti i karakteristike tog vazduhoplova
Milošu Vučeviću i Milanu Mojsiloviću su predstavljene namena,mogućnosti i karakteristike tog vazduhoplova  - Sputnik Srbija, 1920, 12.10.2023
Milošu Vučeviću i Milanu Mojsiloviću su predstavljene namena,mogućnosti i karakteristike tog vazduhoplova
Ministar je razgovarao i sa pilotima koji su se obučavali u Sevilji za upravljanje avionom CASA C-295, kao i sa tehničarima koji su se u tom španskom gradu, takođe, obučavali za osnovno tehničko održavanje ovog tipa aviona koje će se izvoditi u Srbiji te se uverio u njihovu obučenost i osposobljenost.
Ugovorom, potpisanim sa kompanijom „Erbas difens end spejs“ iz Kraljevine Španije u februaru 2022. godine, ugovorena je nabavka dva transportna aviona CASA C-295 koji će biti korišćeni za transport ljudi i tereta.
© Tanjug / MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJETransportni avion CASA C-295 nabavljen za potrebe Vojske Srbije
Transportni avion CASA C-295 nabavljen za potrebe Vojske Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 12.10.2023
Transportni avion CASA C-295 nabavljen za potrebe Vojske Srbije
Današnjoj poseti prisustvovali su pomoćnik ministra za materijalne resurse Nenad Miloradović, komandant Ratnog vazduhoplovstva i PVO general-potpukovnik Duško Žarković, načelnik Uprave za razvoj i opremanje Generalštaba brigadni general Milan Popović, šef Kabineta ministra odbrane brigadni general Goran Momčilović i komandant 204. vazduhoplovne brigade pukovnik Milan Elenkov.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala