Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

„Prebolite Kosovo“! Ambasador SAD Kristofer Hil ponovo uvredio Srbiju i srpski narod

© Sputnik / Lola ĐorđevićAmbasador SAD Kristofer Hil
Ambasador SAD Kristofer Hil - Sputnik Srbija, 1920, 12.10.2023
Pratite nas
Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu Kristofer Hil ponovo je danas uvredio zemlju domaćina porukom da bi Srbi trebalo da prebole da je Kosovo nezavisna država.
Hil se na Beogradskoj bezbednosnoj konferenciji direktno i bez diplomatskog takta i obzira, otvoreno ponovo založio za cepanje teritorijalnog integriteta Srbije.
Tačnije, doslovno je izjavio:
„Ljudi kažu da Srbija jednostavno treba da shvati da je Kosovo nezavisna država, da preboli to i nastavi dalje. I ja bih želeo da ona to uradi, ali je činjenica da je problem mnogo kompleksniji“, kazao je Hil.
Naravno, ambasador nije propustio da ponovi da su za događaje u Banjskoj 24. septembra isključivo krivi Srbi:
„Kao prvu stvar ka rešenju problema moramo da one koji su odgovorni za ono što se desilo, zaista držimo odgovornim, da se to više ne bi ponovilo“, izjavio je ambasador učestvujući u panelu „Zapadni Balkan u globalnom (ne)redu“.
On je naveo da bi drugi korak bila smirivanje stanja na severu Kosova i zatim nalaženje političkog rešenja.
„Važno je da SAD i EU zajedničkim snagama pokušaju da reše probleme Zapadnog Balkana. Kosovo je s razlogom i dalje veoma težak problem“, izjavio je on.
U panelu su, pored Hila, govorili i nemački izaslanik za Zapadni Balkan Manuel Saracin, specijalni rumunski predstavnik za Zapadni Balkan Adrian Davidoiu i politički savetnik specijalnog izaslanika EU za dijalog Beograda i Prištine Jožef Pandur.
Šta se krije iza dima krvavih sukoba u Banjskoj pogledajte u videu:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala