- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novak otkrio šta mu je najveća želja za kraj sezone

© AP Photo / Frank Franklin IINovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 12.10.2023
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji teniser sveta, u Beogradu završava pripreme za prestojeća tri turnira koja igra u Parizu, Torinu i Malagi. Iako će na Mastersu u bersiju i Završnom Mastersu u italijanskom gradu takođe juriti trofej, glavni cilj je ipak Salatara sa Dejvis kupa što je srpski as još jednom potvrdio.
Poslednjih godina Novak Đoković pažljivo bira turnire na kojima će igrati, a iako je to manji broj nego što je bio u prošlosti srpskom asu i dalje su ambicije najviše moguće i još uvek ima želju da nosi zvanje prvog tenisera sveta.
„U toku su pripreme za završni deo sezone, preostalo mi je tri turnira na kojima učestvujem, radujem se predstojećim izazovima. Naravno i dalje sam u trci za broj jedan, sa Alkarasom u toj borbi, ima još vremena, nekoliko nedelja taman dovoljno da spremim svoje telo i dovedem igru do željenog nivoa“, poručio je Novak.
Najavljuje srpski as da će mu možda biti potrebno nešto više vremena kako bi ušao u formu jer je poslednji meč igrao na US Openu.
„Verovatno će ta pauza od pet nedelja, od poslednjeg takmičarskog meča između US Opena i prvog meča u Bersiju malo uticati na početak, nadam se da ću to uspeti da prebrodim što pre i da uđem u željeni nivo i željeni tempo kvaliteta tenisa i igranja takmičarskog tenisa“, istakao je prvi reket sveta.
Koliko god bi voleo da godinu završi kao prvi sa još makar jednom Masters titulom, najveća želja je ipak trofej sa Dejvis kupa.
„Očekivanja i ambicije su uvek najviše to sam ponovio neborjano puta u karijeri, imao sam mnogo uspeha u Besriju, uopšte u dvorani, ništa manje ne očekujem ni ove godine osim najviših ciljeva. Najveća želja do kraja godine je da osvojimo Dejvis kup, nadam se da ćemo da budemo svi zdravi i da ćemo biti u formi. Takođe , nadam se da mogu da završim godinu kao broj jedan i da osvojim barem još jednu titlu na jednom od dva predstojeća turnira“, zaključio je Novak Đoković.
Masters u Parizu prvi je u kalendaru, počinje 30. oktobra i traje do petog novembra, a zatim se od 12. do 19. održava Završni Masters u Torinu. Sezonu će zatvoriti Dejvis kup koji je na programu od 23. novembra.
Pogledajte intervju sa Vladimirom Jovanovićem.
Sebastijan Korda - Sputnik Srbija, 1920, 12.10.2023
SPORT
Benu je ponovo spuštena slušalica
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala